Λεφτά από το ίντερνετ (5) - αδιανέμητα κέρδη

Θα ήταν πιο ταιριαστό να είχε το άρθρο αυτό τον τίτλο "πως να κερδίσουν χρήματα από σας, άλλοι και όχι εσείς". Δυστυχώς, η πλειοψηφία των μπλογκς που παίζουν διαφημίσεις δεν είναι κερδοφόρα. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούν να φτάσουν το cashout που έχει ορίσει η διαφημιστική εταιρία. Και όταν κάποιοι καταφέρουν να το φτάσουν, έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που για τις διαφημιστικές εταιρίες δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα. Μόνο σελίδες με μεγάλη επισκεψημότητα, μπορούν να υπολογίζουν σε μηνιαία έσοδα από διαφημίσεις.  





Το cashout είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας και ρυθμίζει τη σχέση της διαφημιστικής εταιρίας, τόσο με τον διαφημιζόμενο, όσο και με τον πάροχο της σελίδας στην οποία θα προβληθεί η διαφήμιση. Όσο μεγαλύτερο είναι τόσο το cashout, τόσο πιο φτηνά αγοράζει διαφημιστικό χώρο ο διαφημιζόμενος και τόσο καλύτερα ποσοστά έχει και ο πάροχος της σελίδας ( αν βέβαια πιάσει το ελάχιστο όριο).
Αυτή η τακτική των εταιριών, φέρνει τους περισσότερους μπλόγκερς στην θέση, να διατηρούν λογαριασμούς με χρήματα, που όμως δεν έχουν δικαίωμα να τα εισπράξουν. Σ΄αυτούς τους εικονικούς λογαριασμούς συσσωρεύονται τεράστια ποσά παγκοσμίως. Είναι τα λεγόμενα αδιανέμητα κέρδη, τα οποία μένουν να τα διαχειρίζονται και να τα καρπώνονται οι εταιρίες. Ας πάρουμε για σχήμα λόγου την Adsense. Αν δημιουργήσετε μια διαφημιστική καμπάνια, στα χρήματα που θα πληρώσετε προυπολογίζονται και τα έξοδα της εταιρίας και το κέρδος της, αλλά και οι προμήθειες που θα πληρωθούν στους παρόχους των σελίδων. Το αν και πότε καταβληθούν οι προμήθειες είναι άγνωστό. Μπορεί και ποτέ. Τα χρήματα αυτά που περισσεύουν είναι πολλά, πάρα πολλά.
Μην βιάζεστε να αναθεματίσετε τις εταιρίες για την πολιτική αυτή που ακολουθούν. Έχουν βρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο να ρίξουν το κόστος του κλικ όχι όμως προς όφελος μόνο δικό τους, αλλά και δικό μας. Γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία σε κάθε μπλογκ να έχει την δυνατότητα να κερδίσει κάποια χρήματα. Αν δεν υπήρχε αυτό το σύστημα, τότε όλοι θα ψάχνανε να βρούνε χορηγούς και θα βρίσκανε μόνο λίγοι.
Για να κλείσω αυτή την σειρά άρθρων με θέμα "λεφτά από το ίντερνετ", θέλω να σας παρακινήσω να δώσετε μεγαλύτερη αξία στα ψιλά που έχετε στους λογαριασμούς σας. Μην χαρίζετε ούτε ένα λεπτό σε καμιά εταιρία. Γιατί όπως λέει και η παροιμία "φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι των άλλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου