Διαφημίσεις σε blogs - υποδομή

Πολλοί  μπλόγκερς δεν χρησιμοποιούν διαφημίσεις στις σελίδες τους, γιατί δεν θέλουν να εμπορευματοποιήσουν το δημιούργημα τους. Άλλοι πάλι διστάζουν γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν την εικόνα του του μπλογκ τους. Για τους πρώτους το έχω ξαναπεί ότι κάνουν λάθος. Μια διαφήμιση σωστά τοποθετημένη και σωστά επιλεγμένη, δίνει κύρος σε μια σελίδα και την ομορφαίνει. Είναι σαν να έχει ένα ακόμα gadget από τα πολλά ωραία που κυκλοφορούν. 





Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν και μπλογκς που πραγματικά δύσκολα μπαίνει μια διαφήμιση. Για να κάτσει καλά στο μάτι, πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο backround. Πολλοί επιλέγουν περίεργα backrounds, με πολλά χρώματα και σχέδια και φυσιολογικά μετά δυσκολεύονται να προσαρμόσουν διαφημίσεις. Βασικός παράγοντας για να μπορεί ένα μπλογκ να είναι ευέλικτο διαφημιστικά, είναι το αρχικό του στήσιμο. Ιδανικά backrounds  είναι τα μονόχρωμα. Από τα ανοιχτόχρωμα, το λευκό είναι το το πιο εύχρηστο για διαφημίσεις κειμένου, γιατί μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να φαίνονται σαν κομμάτι των άρθρων. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές διαφημίσεις σε μία μόνο ανάρτηση, χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη. Καλά χρώματα είναι είναι το ζαχαρί, το ανοιχτό γκρι και το μπεζ. Όχι έντονα χρώματα όπως το σομόν, το βεραμάν, το κόκκινο. Από τα σκούρα χρώματα, ιδανικά είναι όσα πλησιάζουν κοντά στο μαύρο (γκρι σκούρο, πολύ σκούρο μπλε, πολύ σκούρο κεραμυδί). Σε αυτά τα χρώματα έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση τα image banners.
Η γραμματοσειρά που θα επιλέξετε για τις αναρτήσεις σας είναι επίσης πολύ σημαντική. Αν θέλετε να έχετε διαφημίσεις σε κάθε ανάρτηση, πρέπει να επιλέξετε γραμματοσειρά ίδια ή παρόμοια με την γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η adsense. Αν προτιμάτε διαφημιστικά banners στις πλάγιες μπάρες της σελίδας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρότυπο με μικρούς τίτλους και διαφανές φόντο στα gadget.
Το τρίτο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το πλάτος, τόσο του κυρίου σώματος της σελίδας όσο και των πλευρικών. Και οι text ads και τα banners ads έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (120Χ60, 780Χ90 κ.λ.π.) Θα πρέπει να προβλέψετε στο πλάτος μπλογκς σας να χωράει το διαφημιστικό πλαίσιο και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως μετά και περισσεύουν δεξιά και αριστερά τα πλαίσια. Κοιτάξτε ΕΔΩ την δική μου τσαπατσουλιά για να καταλάβετε τι εννοώ.
Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να διορθωθούν και αργότερα, αλλά συνήθως όταν κάνεις μαζικές αλλαγές εκ των υστέρων,κάτι δεν κάθεται καλά μετά και χαλάει η αισθητική του μπλογκ. Εκεί θα χρειαστείτε την συμβουλή επαγγελματία για να διορθώσετε την κατάσταση.
Αν μπούνε οι σωστές βάσεις από την αρχή και στηθεί ένα ευέλικτο μπλογκ, θα μπορείτε να αλλάζετε τις διαφημίσεις με μεγάλη ευκολία και χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η συνολική εικόνα της σελίδας.
Ένα παράδειγμα καλοστημένου μπλογκ, αν και δεν έχει διαφημίσεις, είναι ΑΥΤΟ. Ένα παράδειγμα που πρέπει να αποφύγετε, είναι το δικό μου το μπλογκ. Πολύ παρδαλό background χρώμα και μεγάλες γραμματοσειρές. Μόνο τα περιθώρια διόρθωσα λίγο, Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή. Προσοχή λοιπόν σε αυτά τα τρία σημεία.
Την επόμενη φορά, θα ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα σημεία μιας σελίδας, γιατί η τοποθέτηση των διαφημίσεων στα σωστά σημεία αυξάνει την αποδοτικότητα τους. Θα σας δείξω παραδείγματα από μεγάλες ιστοσελίδες, γι΄αυτό θα χρειαστεί να κάνω μια προεργασία πιο μπροστά, οπότε ίσως καθυστερήσω λίγο.




1 σχόλιο :

  1. Ψάχνεις για διαφήμιση;
    Αποτελεσματική, άμεση, γρήγορη και σχεδόν δωρεάν!
    http://wp.me/p2OLVk-1Gq

    ΑπάντησηΔιαγραφή