Online marketing - Αρθρογραφία: Πως μπορεί το Digg σαν social media να βοηθήσει την προώθηση της ιστοσελίδας μας

Τα social media μπορούν να συνεισφέρουν πολλά στην προώθηση της ιστοσελίδας μας. Παίρνοντας μέρος σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτομάτως δίνεται ώθηση στην ιστοσελίδα σας. Έτσι η μηχανή αναζήτησης δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ύπαρξή σας. Η αλήθεια είναι ότι για να γίνει γνωστό το περιεχόμενό μας στο ευρύ κοινό πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και συνεχόμενα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ελληνική αγορά βασίζεται πολύ σε αυτή τη μέθοδο προώθησης ιστοσελίδων και αυτό της στοιχίζει. Για παράδειγμα ας πάρουμε ένα από τα δημοφιλέστερα social media, το Digg. Αν καταφέρουμε το περιεχόμενό μας να είναι δημοφιλές στο Digg, έχουμε επιτύχει την άμεση "αναγνωρισιμότητά" μας από τις μηχανές αναζήτησης με ένα μαγικό τρόπο. 

Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας όσον αφορά τα social media, είναι εξίσου σημαντική με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας όσον αφορά το περιεχόμενο της. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να προσθέσουμε το σύνδεσμο με το Digg στην ιστοσελίδα μας και φυσικά να γίνουμε μέλη του συγκεκριμένου σημαντικού social media.

Η προσπάθειά μας για αναγνώριση βέβαια δε σταματάει εκεί. Πρέπει σχεδόν σε καθημερινή βάση να παρακολουθούμε τις ενημερώσεις του Digg και να παίρνουμε μέρος στις διαδικασίες του. Το παραπάνω είναι πολύ δύσκολο γι' αυτό προσπαθούμε να "έχουμε με το μέρος μας" έμπειρους χρήστες μέχρι να γίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας. Οι θέσεις που παίρνουν τα άρθρα μας στο Digg εξαρτώνται πάρα πολύ από τους ψήφους αυτών των μελών.

Κατόπιν βασικό βήμα αποτελεί η σκιαγράφηση των μελών του Digg. Με αυτό τον τρόπο θα γράφουμε ελκυστικά προς αυτούς θέματα τα οποία θα γίνουν δημοφιλή. Οι περισσότεροι χρήστες του Digg ασχολούνται με την τεχνολογία και γενικά τις τεχνικές πληροφορίες γύρω από πολλά θέματα. Όσο πιο "ψαγμένα" και περίεργα είναι αυτά τα θέματα, τόσο πιο πολύ θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Ένα Hint γι' αυτό είναι να παρακολουθούμε τα πιο δημοφιλή θέματα μέσα από την αντίστοιχη κατηγορία στο Digg. 


Ανακαλύψτε τον ελκυστικό τρόπο γραφής του συγκεκριμένου social media και γίνεται ο πιο δημοφιλής χρήστης του. Παρατηρώντας τα πιο ελκυστικά άρθρα του Digg βλέπουμε ότι αποτελούνται από λίστες. Αυτές οι λίστες μόνο από τους τίτλους που περιλαμβάνουν προκαλούν τον χρήστη να τις επισκεφτεί. Έτσι δημιουργώντας ένα μεστό και σύντομο άρθρο με λίστα οι χρήστες το αναδεικνύουν σε κορυφαίο λόγω του ότι τους παρέχει άμεσες πληροφορίες και το κυριότερο χωρίς να κάθονται και να διαβάζουν ένα μεγάλο άρθρο.

Τα μεγάλα άρθρα δημιουργούν πονοκέφαλο στους χρήστες γι' αυτό είναι σημαντικό το άρθρο μας να είναι σύντομο και να βγάζει νόημα.

ΠΗΓΗ: seofuture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου