Πως να διαλέξετε domain για το site σας

Εαν και εφόσον κάποιος ψάχνει ενα domain name για προσωπική χρήση(για να δημιουργήσει κάποιο blog-website) τότε θα πρέπει να κοιτάξει τα εξής:
1) To domain name θα πρέπει να είναι μικρό και να μένει στον επισκέπτη.Για παράδειγμα τo sync.gr ακούγεται καλύτερο από το sync-all-the-blogs.gr.
2) 2)Aν θέλετε να φτιάξετε μια σελίδα που να έχει ως αντικείμενο ας πούμε τα ποδήλατα τότε το καλύτερο είναι, το keyword που επιθυμείτε να είναι σχετικό με το περιεχόμενο της σελίδας που έχετε σκοπό να φτιάξετε.Είναι καλύτερο από πλευράς SEO και βέβαια εμφανίζετε και με bold γράμματα στα serps.




3) Φροντίστε έτσι ώστε το domain name να είναι μοναδικό.Δεν νομίζω ότι θέλετε να μπερδεύουν την σελίδα σας με αυτή που έχει κάποιο παρόμοιο domain name με την δική σας.Κάντε μια μικρή έρευνα πριν αγοράσετε το όνομα και φροντίστε να δείτε αν υπάρχουν ανταγωνιστές με παρόμοιο όνομα στο πληθυντικό ή με ομόηχα domains.
4) Αποφύγετε την κατοχύρωση trademarked ονομάτων (ονόματα που στην αγορά είναι κατοχυρωμένα σαν brand names από εταιρίες). Αυτό ισχύει και στις δυο περιπτώσεις.Είτε θέλετε να χτίσετε μια σελίδα είτε θέλετε να πουλήσετε ένα όνομα χώρου καλό θα ήταν να αποφύγετε να κατοχυρώσετε όνομα που είναι copyrighted ή trademarked για να μην έχετε νομικά προβλήματα.
5) Τέλος εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους μπορείτε να γίνετε γλωσσοπλάστης φτιάχνοντας ένα μείγμα λέξεων που θα είναι εύκολο κάποιος να το θυμάται αλλά και ευρηματικό.Ένα πολύ καλό παράδειγμα πχ είναι η λέξη “google”.Μια μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης είναι να βρείτε το/τα keyword/keywords που εκφράζουν το ύφος της σελίδας που θέλετε να σηκώσετε και να τα συνδυάσετε με ένα θετικό-εμφατικό keyword που θα το κάνει να ξεχωρίζει.Έτσι θα έχετε ένα domain name που ξεχωρίζει από το πλήθος.
Αυτά είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να επιλέξετε ένα domain name για προσωπική χρήση.
Στο επόμενο άρθρο θα δούμε τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε ένα καλό domain name το οποίο μετά θα πουλήσετε σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου