10 tips για αποτελεσματικό email marketing

Το Email Marketing είναι μια διαδικασία που εάν εφαρμοστεί με τον σωστό τρόπο μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα στο Affiliate Marketing. Είναι σημαντικό να χτίσετε την πελατειακή σας βάση με βασικό άξονα την εμπιστοσύνη του χρήστη προς εσάς. Για αυτόν τον λόγο σας παραθέτουμε 10 Συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε το όφελός σας μέσω του Affiliate Marketing.




1. Προσωποποίηση των e-mail.
Πρέπει τα e-mail σας να μην είναι απρόσωπα, απευθύνεστε στους συνδρομητές σας και σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τα newsletter σας ! H προσφώνηση του ονόματος τους στην αρχή του mail δίνει έναν πιο προσωπικό και φιλικό τόνο! Ο πελάτης θέλει να νοιώθει μοναδικός! Άλλωστε, είναι πιο πιθανό κάποιος να απαντήσει ή να δώσει μεγαλύτερη σημασία σε κάποιον γνωστό του, ή σε κάποιον που τουλάχιστον γνωρίζει το όνομά του.


2. Προνόμια μόνο για τα εγγεγραμένα μέλη του newsletter.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να ευχαριστήσετε αυτούς που έχουν εγγραφεί στο newsletter σας, δίνοντας τους μοναδικές προσφορές, ειδικά προνόμια κλπ. Μπορείτε για παράδειγμα να γράψετε ένα δωρεάν ebook σχετικό με το site σας, πχ 5 τρόποι να ψωνίζετε με ασφάλεια στο Ιντερνετ, ή 8 συμβουλές για εύχρηστα site, ή 10 συμβουλές για πρωτοετείς φοιτητές.


3. Κατηγοριοποιήστε τους συνδρομητές σας.
Το site σας μπορεί να έχει 20 διαφορετικές κατηγορίες! Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναγνώστες σας θέλουν να ενημερωθούν για όλα σας τα προϊόντα! Χωρίστε το πελατολόγιο σας σε κατηγορίες έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι ο συνδρομητής σας θα ενδιαφερθεί να το διαβάσει. Εάν ο συνδρομητής σας θέλει να λαμβάνει τις νέες προσφορές για αντρικές δραστηριότητες και αυτοκίνητα, μάλλον δεν θα ενδιαφερθεί για την νέα προσφορά σε παιδικά καρότσια!


4. Τμηματοποίηση των μελών βάση προτιμήσεων και αγορών.
Για να επιτύχετε σωστή τμηματοποίηση του κοινού σας θα πρέπει να διεξάγετε έρευνες για να διαπιστώσετε τον τρόπο που σκέφτονται και αγοράζουν. Στοιχεία όπως φύλλο, επάγγελμα, ενδιαφέροντα, ηλικία κτλ θα σας βοηθήσουν αρκετά για να επιτύχετε σωστή και έγκυρη τμηματοποίηση. Έτσι θα μπορείτε να στοχεύετε τα κοινά σας στέλνοντας το κατάλληλο newsletter με το κατάλληλο περιεχόμενο. Για παράδειγμα στους νέους άντρες μπορείτε να προωθήσετε gadget αυτοκινήτων ενώ στις μεγαλύτες γυναίκες να προωθήσετε σετ μαγειρικής.


5. Ενδιαφέρουσες επικεφαλίδες.
Πρέπει οι επικεφαλίδες του newsletter σας να μην είναι συνηθισμένες και βάρετες! Θέλετε να εξάψετε το ενδιαφέρον αυτουνού που θα το διαβάσει! Φροντίστε λοίπον να είστε δημιουργικοί και ακριβείς σε αυτό που πάτε να επικοινωνήσετε! Μην γράφετε απλά την ημερομηνία ή σκέτο «Το Newsletter». Το πιο πιθανό είναι να μην διαβαστεί ειδικά την σημερινή ημέρα που όλα γίνονται με ξέφρενους ρυθμούς. Πρέπει το email σας να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες email που λαμβάνει ο χρήστης. Και ο πρώτος τρόπος είναι μια «έξυπνη επικεφαλίδα». Σημειώστε ότι δεν θα πρέπει να κάνετε χρήση πολλών ειδικών χαρακτήρων (όπως πχ τα θαυμαστικά) και κεφαλαίων γραμμάτων γιατί είναι πιο πιθανό να καταλήξει το email στα "Ανεπιθύμητα".


6. Έγκυρες λίστες παραληπτών.
Μην ξεχνάτε συνεχώς να ανανεώνετε την λίστα με τα e-mail αυτών που έχουν εγγραφεί στο newsletter σας και να αφαιρείτε από την βάση σας όσα email έχουν λήξει και απενεργοποιηθεί. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πραγματικά στοιχεία και στατιστικά για το πόσοι ανοίγουν τα newsletter σας, σε πόσους φτάνει, πόσα email «γυρνάνε» πίσω κλπ


7. Περιεχόμενο newsletter.
To περιεχόμενο του newsletter σας θα πρέπει να είναι σχετικό και προσωποποιημένο απέναντι στον συνδρομητή σας. Στις μέρες μας οι καταναλωτές βομβαρδίζονται καθημερινώς απο e-mails πρέπει λοιπόν να τους αποδείξετε οτι υπάρχει λόγος να κάτσουν και να αφιερώσουν χρόνο να διαβάσουν το δικό σας! Το παν είναι να μπορείτε να προσαρμόζεστε στις ανάγκες του συνδρομητή σας και όχι στις δικές σας! Τα μηνύματα σας να είναι απλά και η δομή του newsletter απόλυτα ξεκάθαρη.





8. Ευδιάκριτο λινκ "Διαγραφής από newsletter"
Σε κανέναν δεν αρέσει να πατάνε οι χρήστες σε αυτό το λινκ. Όμως πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα στο newsletter σας για να μπορεί ανα πάσα στιγμή το επιθυμήσει ο χρήστης για οποιοαδήποτε λόγο να αφαιρεθεί από την λίστα παραληπτών σας. Σκεφτείτε έναν νευριασμένο χρήστη που δεν βρίσκει αυτό το λινκ και πολύ απλά πατάει το κουμπί SPAM ή JUNK δηλώνοντας στο εκάστοτε σύστημα email ότι το newsletter είναι "Ανεπιθυμήτο".


9. Ενεργοποιήστε τους ανενεργούς συνδρομητές σας
Τρόποι για να ενεργοποιήσετε τους ανενεργούς συνδρομητές σας είναι να τους ρωτήστε για τα ενδιαφέροντα τους, ή ακόμα και γενικές πληροφορίες κάνοντας μια έρευνα, προτείνετέ τους ειδικές προσφορές, πειραματιστείτε με την ώρα/μέρα αλλά και την συχνότητα που τους στέλνετε το newsletter, αλλάξτε το περιεχόμενο του newsletter και την επικεφαλίδα.


10. Τι μένει λοιπόν?
Το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές αυτές και να αποδείξετε στους συνδρομητές σας γιατί είστε καλύτεροι από τους άλλους!!!

Clickbank strikes again!!!

1 σχόλιο :

  1. Πάρα πολύ ωραία η δημοσίευση και αρκετά κατατοπιστική. Ασχολούμαι με το email marketing και αυτά που γράφετε είναι απαράβατοι κανόνες! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή