"Πως να βγάλω λεφτά" και οι σχετικές φράσεις

Στην Ελλάδα το τελευταίο δωδεκάμηνο, κατά μέσο όρο 22.000 χρήστες του δικτύου, ψάχνουν κάθε μήνα στην μηχανή αναζήτησης της Google με την φράση "πως να βγάλω λεφτά" και τις παραπλήσιες φράσεις. Αν τους ρωτήσετε όλους αυτούς μετά από δύο μήνες, αν κατάφεραν τίποτα, το 99% θα σου απαντήσουν μονολεκτικά, "μαλ...ες. Είναι η εύκολη απάντηση που καλύπτει την αποτυχία λόγω ανικανότητας ή είναι η πραγματικότητα; Θα αφήσω στην άκρη τις περιπτώσεις των ανίκανων και θα εξετάσω τους υπόλοιπους που είναι και οι πλειοψηφία. Αφού λοιπόν έχουν την διάθεση, την υπομονή και κάποιες πολύ απλές γνώσεις που απαιτούνται, τι είναι αυτό που τους οδηγεί στο συμπέρασμα: "μαλ....ες".




Είναι η σκληρή πραγματικότητα που θα την ζήσουμε και στην καθημερινότητα μας, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Το νόμισμα που υπάρχει σαν βάση στο διαδίκτυο είναι το δολάριο. Όλες οι δουλειές αποτιμώνται και πληρώνονται σε δολάρια. Στην Ελλάδα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, όπως είναι διαμορφωμένη, δεν ευνοεί καθόλου. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το υψηλό κόστος ζωής που έχουμε, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Ναι, μπορείς να βρεις στο ίντερνετ δεκάδες τρόπους για να βγάλεις χρήματα. Δολάρια στο ίντερνετ. Αν όμως για μια ώρα δουλειάς βγάζεις 1 δολάριο, αυτό είναι "μαλ....ες". Βάλτε όμως στην θέση σας κάποιον άλλον, να κάνει ότι ακριβώς κάνατε εσείς για 10 ώρες, να βγάλει όσα ακριβώς δολάρια ($10) βγάλατε εσείς, αλλά να ζει στην Σομαλία. Θα ζήσει αυτός και όλη του η οικογένεια για ένα μήνα, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει άλλο.
Ας υποθέσουμε ότι το Misterpayment.blogspot , μου αποφέρει κάθε χρόνο 650€, δηλαδή 1.000$. Τι μπορώ να κάνω με αυτά τα χρήματα; Να πληρώσω τα τσιγάρα μου για ένα χρόνο. Αν φύγω από δω και μετακομίσω στην Κίνα, θα ζήσω εγώ και η οικογένεια μου για 3,5 μήνες. Στην Ινδία για για 7,5 μήνες. Στο Πακιστάν, στην Ταιλάνδη, το Μπαγκλαντές και άλλες 104 χώρες του κόσμου, θα ήμουν πασάς και δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω πουθενά αλλού. Αν δείτε τον πληθυσμιακό χάρτη του πλανήτη, θα δείτε ότι τα 2/3 (4.600.000) είναι ικανοποιημένα αν αμοίβονται με 1$ την ώρα. Και μεις αν βγαίναμε από το ευρώ και γινόταν μια υποτίμηση του νομίσματος μας, της τάξης του 70% (όπως υπολογίζουν οι ειδικοί), μια χαρά θα ήμασταν με 1$ την ώρα.
Δεν μας φταίει λοιπόν το ίντερνετ, ούτε είναι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό απατεώνες. Οι κακές συγκυρίες φταίνε. Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζετε από τους σοφούς του διαδικτύου, στα forums είναι "μαλ....ες".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου