Ποια είναι η πραγματική θέση της σελίδας μου στην κατάταξη της Google;

Ποιος δεν έχει μπει στον πειρασμό να ψάξει την σελίδα του στην μηχανή αναζήτησης της Goggle. Να δει πόσο ψηλά εμφανίζεται στην κατάταξη. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα σας άφησε ικανοποιημένους. Το πιο πιθανό είναι να εντυπωσιαστήκατε από την υψηλή θέση. Φουσκώσατε από περηφάνια για το δημιούργημα σας. Ίσως βέβαια να σας προβλημάτισε το γεγονός ότι η καλή θέση της σελίδα σας δεν μεταφράζεται και σε επισκέψεις, αλλά δεν δώσατε και μεγάλη σημασία. Δυστυχώς όμως ξεγελαστήκατε. Δεν είδατε την πραγματική θέση της σελίδα σας, όπως την βλέπει κάποιος άγνωστος από την μηχανή αναζήτησης.




Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες για να το εξηγήσω. Απλά η μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί το ιστορικό δεδομένων περιήγησης του υπολογιστή. Φτιάχνει ένα προφίλ για κάθε υπολογιστή με σκοπό να μας διευκολύνει στις αναζητήσεις μας. Αν έχετε προσέξει, όταν ψάχνετε κάτι για πρώτη φορά μπορεί να δυσκολευτείτε, την επόμενη φορά όμως που θα ψάξετε για το ίδιο πράγμα, θα το βρείτε πολύ εύκολα. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με την ιστοσελίδα μας. Η μηχανή αναζήτησης γνωρίζοντας ότι την έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές μας βοηθάει να την ξαναβρούμε. Έτσι αλλοιώνονται τα πραγματικά αποτελέσματα.

Για να το αποφύγουμε αυτό έχουμε δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να διαγράψουμε το ιστορικό αναζήτησης πριν ψάξουμε για την σελίδα μας. Στο ιστορικό όμως υπάρχει και χρήσιμο υλικό, οπότε αυτή η λύση δεν προτείνεται. Η άλλη λύση είναι να βάλουμε την κατασκοπική μας στολή, να κρύψουμε προσωρινά το ιστορικό, και να κάνουμε την δουλειά μας με ασφάλεια στα αποτελέσματα. Σε όλους τους browsers υπάρχει η επιλογή incognito. Την χρησιμοποιούμε και ψάχνουμε σε "private search mode". Την επιλογή θα την βρείτε στις ρυθμίσεις του κάθε browser. Εναλλακτικά για το Chrome μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ctrl+shift+N, για το Mozilla το ctrl + shift + P και για το άχρηστο Internet Explorer το ctrl+shift+P.

Τώρα μπορείτε να δείτε τι ψάρια πιάνετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου