Συμβουλές για να διαλέξετε affiliate program για το blog σας

Για να ανεβάσετε το conversion rate του blog σας και να μην προσφέρετε απλά διαφημιστικό χώρο σε τρίτους, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές. Είναι μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε  για να μην σας πιάνουν κορόιδο οι έμποροι και τα δίκτυα με τα οποία συνεργάζονται.

Μη διαλέγετε affiliate program ανάλογα με το ύψος της προμήθειας. Δώστε βάρος στο affiliate που ταιριάζει περισσότερο στο θεματικό περιεχόμενο του blog σας.




Μην προτιμάτε affiliates που οδηγούν τον επισκέπτη σε σελίδα με ξενόγλωσσο περιεχόμενο. Ακόμα και αν δεν μπερδευτεί, δύσκολα θα προβεί σε αγορά. Ο Έλληνας δεν αγοράζει από το εξωτερικό.

Ελέγξτε την σελίδα προορισμού του affiliate link. Να έχει ξεκάθαρους όρους, να είναι ελκυστική και να έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους πληρωμής.

Ελέγξτε την διάρκεια των cookies. Να μην είναι κάτω από 30 μέρες. Να έχει το χρονικό περιθώριο ο επισκέπτης να το σκεφτεί καλά πριν προβεί στην αγορά, χωρίς να κινδυνεύετε εσείς να χάσετε την προμήθεια.

Σιγουρευτείτε ότι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να συμπληρώσετε για να πληρωθείτε είναι μέσα στις δυνατότητες τις δικές σας και του blog σας.

Μην ψάχνετε μόνο σε ένα affiliate network. Μην ψάχνετε ούτε καν μόνο σε networks, ψάξτε και στην μηχανή αναζήτησης. Εκεί θα βρείτε πιο εξειδικευμένα προγράμματα που δεν θα τα χρησιμοποιούν πολλοί άλλοι.

Προωθείστε καινούρια προιόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Έτσι δίνεται την ευκαιρία στον επισκέπτη να αισθάνεται μοναδικός. Η αγορά είναι πρώτα ψυχολογία και μετά ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου