Πως να βγάλω λεφτά από το blog μου;

Αν έχετε περιηγηθεί στο blog μου, στις ενότητες "bloging" και "affiliate marketing", θα έχετε βρει αρκετούς τρόπους να κάνετε το blog σας κερδοφόρο. Ίσως και να έχετε χρησιμοποιήσει κάτι από αυτά. Τι πετύχατε δεν χρειάζεται να μου το πείτε, το ξέρω. Από το τίποτα ( για τους τζάμπα μάγκες, σας έχω ξαναπεί). έως και μερικά ψιλά τα οποία παλεύετε να τα αυξήσετε και να πιάσετε το cashout. Μην απογοητεύεστε, δεν κάνετε κάτι λάθος εσείς. Αλλού είναι το πρόβλημα και δεν διορθώνεται εύκολα.
Το blog που έχετε δεν το φτιάξατε για να βγάζετε χρήματα. Το φτιάξατε για να κάνετε το κέφι σας, γιατί έχετε πάθος για κάτι και ψάχνετε κι άλλους που έχουν το ίδιο πάθος με σας, το φτιάξατε για να μοιραστείτε γνώσεις, να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε. Μπορεί να το κάνατε γιατί θέλετε να εκφράσετε την δημιουργικότητα σας με κάποιον τρόπο. Μπορώ να βρω άλλους τόσους λόγους για τους οποίους έχετε φτιάξει ένα blog. Αλλά αν το blog δεν φτιάχτηκε με σκοπό να βγάλει λεφτά, δεν θα βγάλει ποτέ. Αν δεν είναι δομημένο και στοχευμένο σωστά από την αρχή, μετά δεν διορθώνεται. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά ούτε αυτό το blog που διαβάζετε βγάζει λεφτά. Λάθος είναι στημένο, το κέφι μου κάνω και εγώ. Αν λοιπόν θέλετε να βγάλετε χρήματα από ένα blog, θα πρέπει παράλληλα με αυτό που έχετε να στήσετε και ένα άλλο, με συγκεκριμένο αντικείμενο και καλά στοχευμένο στους υποψήφιους πελάτες σας.

Όταν οι subscribers στο newsletter μου περάσουν τους 500, θα γράψω ένα ebook (μια παρουσίαση θα είναι), σαν αυτά που άλλοι τα ονομάζουν "η συνταγή της επιτυχίας", "Big secret", "φόρμουλα για να βγάλετε λεφτά" και τα πουλάνε 30-40-50 δολάρια. Θα είναι μια αναλυτική παρουσίαση ενός αυτοματοποιημένου blog που είναι σε λειτουργία, από την σύλληψη της ιδέας έως και το τελευταίο κολπάκι που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει πετυχημένο. Θα το κάνω δώρο σε όσους subscribers το θέλουν.

Για να γυρίσουμε και στο θέμα μας, πολύ δύσκολα ένα blog μπορεί ξαφνικά να παράγει χρήματα. Το μόνο που μπορείτε να βελτιώσετε είναι η αλλαγή στον τρόπο γραψίματος των άρθρων. Να χρησιμοποιείτε πιο συχνά λέξεις κλειδιά, έτσι ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν μια σειρά αναρτήσεων με επαναλήψεις των ίδιων λέξεων. Κι αυτό όμως θέλει μέτρο. Τσατίζονται οι μηχανές αναζήτησης όταν κάποιος προσπαθεί να τους κοροιδέψει. Η αύξηση της επισκεψημότητας μπορεί να φέρει και έσοδα σε ένα blog. Καλό είναι να συγκεντρωθείτε σε αυτόν τον τομέα. Το cashout είναι κοντά και σας περιμένει.