Πως να γίνετε Website Tester

website tester banner
Πως να πληρωθείτε για να ελέγχετε την ευχρηστία μιας ιστοσελίδας.
Ναι! Υπάρχει και αυτό. Ένας ακόμα τρόπος για έξτρα εισόδημα. Δεν χρειάζονται κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, δεν ξοδεύετε χρήματα. Αν ξέρετε αγγλικά, έχετε μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ και ένα μικρόφωνο είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Πως λειτουργεί
Πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα νεοσύστατες, είναι πρόθυμες να σας πληρώσουν για να ελέγξετε την ευχρηστία της ιστοσελίδας τους, επειδή θέλουν να ξέρουν τι πραγματικά σκέφτονται οι άνθρωποι στην περιοχή που διαμένετε εσείς, ώστε να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του χρήστη. Χάρη σε αυτή την ανάγκη, έχουν δημιουργηθεί κάποιες ενδιάμεσες ιστοσελίδες που δίνουν αυτήν την δυνατότητα στον μέσο άνθρωπο. Σας παρέχουν το λογισμικό για να κάνετε το τεστ ευχρηστίας και συλλέγουν τα αποτελέσματα των τεστ, τα οποία και παραδίδουν στην ενδιαφερόμενη εταιρία. Η ενδιαφερόμενη εταιρία πληρώνει για αυτήν την υπηρεσία. Η ενδιάμεση εταιρία κρατάει ένα μέρος των χρημάτων και το υπόλοιπο το μοιράζει στους δοκιμαστές. Η διαδικασία μοιάζει αρκετά με τις εταιρίες online ερευνών. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, μόνο που σε κάποια από αυτά τα sites μπορεί να χρειαστεί να δώσετε κάποιο μικρό τεστ πριν σας δεχτούν σαν δοκιμαστή. Εξοπλισμός πέρα από το μικρόφωνο δεν χρειάζεται. Κατά την διάρκεια του τεστ και ενώ πλοηγείστε στην σελίδα, καταγράφετε φωνητικά τις εμπειρίες σας. Όσο πιο λεπτομερείς είστε και όσο καλύτερες και ειλικρινής είναι οι περιγραφές σας, τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να λαμβάνετε μέρος συχνότερα σε δοκιμές.




Πως και πότε πληρώνεστε
Οι περισσότερες εταιρίες πληρώνουν 10$ για κάθε τεστ. Σε όλες θα διαβάσετε ότι μπορείτε να κερδίσετε 100-200 $ τον μήνα. Αυτό ισχύει όμως για τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία. Οι περισσότεροι πελάτες τους δραστηριοποιούνται σε αυτές τις χώρες και δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη ενός Έλληνα. Για να μπορέσετε να κερδίσετε τόσα χρήματα θα χρειαστεί να γραφτείτε σε πολλές εταιρίες (όσες περισσότερες βρείτε). Στην Ελλάδα είναι κάτι άγνωστο και αυτό σημαίνει ότι θα είστε από τους πρώτους διαθέσιμους δοκιμαστές., άρα δεν θα υπάρχει συναγωνισμός και θα καλείστε να συμμετέχετε σε ότι τεστ κυκλοφορεί. Οι πληρωμές γίνονται μέσω paypal. Από 48 ώρες έως το πολύ 1 μήνα (ανάλογα την εταιρία) θα χρειαστεί για να μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό σας. Ελληνική εταιρία δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, ούτε κάποια ξένη που να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Εταιρίες
Οι εταιρίες που αναφέρονται παρακάτω, είναι αναγνωρισμένες διεθνώς και δουλεύουν με πελάτες - πολυεθνικές. Αν κάνετε έρευνα στο δίκτυο θα βρείτε και άλλες. Μπορείτε να γραφτείτε σε όσες θέλετε, είναι δωρεάν. Για να μην χάνετε όμως τον χρόνο σας άδικα, πριν συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής ρίξτε μια ματιά στο πελατολόγιο τους και στις χώρες που δραστηριοποιούνται. Δεν έχει νόημα να γραφτείτε σε μια σελίδα ισπανική π.χ. που εξυπηρετεί πελάτες μόνο στην Ισπανία.
www.userfeel.com
www.whatusersdo.com
www.usertesting.com
www.trymyui.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου