Best Search Engines to submit my site

search engines
Το άρθρο το γράφω για τον φίλο που μου ζήτησε με e-mail να τον βοηθήσω στην καταχώρηση της σελίδας του σε μηχανές αναζήτησης. Αν η σελίδα σας δεν έχει περιεχόμενο στα αγγλικά δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσετε τις οδηγίες που έπονται. Ξεκινάμε με τις τις 3 σπουδαιότερες. Χωρίς αυτές δεν πάτε πουθενά.





  1. GOOGLE: http://www.google.com/addurl/ , πληκτρολογείτε την διεύθυνση της σελίδας σας στο "url box". Στα "comments" βάζετε τον τίτλο ή μια πολύ σύντομη περιγραφή (έως 50 χαρακτήρες) στα αγγλικά.. Κάνετε κλικ στο "add url" και τελειώσατε.
  2. BING: www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx , πληκτρολογείτε το url σας στο "Type the URL of your homepage" και κάνετε κλικ στο "submit URL"
  3. YAHOO: siteexplorer.search.yahoo.com/submit, κάνετε κλικ στο "Submit a Website or Webpage" , πληκτρολογείτε το url σας και κάνετε κλικ στο "Submit URL".


Με αυτές τις τρεις είστε καλυμμένοι κατά ένα ποσοστό άνω του 80% . Αν προσθέσετε την σελίδα σας και στις search engines που ακολουθούν θα αγγίξετε ένα ποσοστό κάλυψης γύρω στο 90%.


  1. REDDIT: www.reddit.com, κάνετε κλικ στο "submit a link", καταχωρείτε τον τίτλο (στα αγγλικά) και το url σας και πατάτε "submit".
  2. SCRUB THE WEB: scrubtheweb.com/addurl.html, εδώ συμπληρώνετε και το e-mail box γιατί θα χρειαστεί επιβεβαίωση της καταχώρισης σας. Στο μέλλον θα λαμβάνετε e-mails ενημερωτικά, από τα οποία μπορείτε να διαγραφείτε όποτε θέλετε.
  3. ENTIRE WEB: www.entireweb.com/free_submission, η ίδια απλή διαδικασία χωρίς e-mai επιβεβαίωσης.
  4. SEARCH SIGHT: searchsight.com/submit.htm, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ταχυδρομικό κώδικα, χώρα, περιγραφή της σελίδας και e-mail.
  5. To ASK και το AOL δεν ενδείκνυνται για μάρκετινγκ, αλλά είναι πάρα πολύ δυνατές.




Αυτές όλες είναι στρατηγικής σημασίας και αρκούν. Από κει και πέρα αν θέλετε να επεκταθείτε περισσότερο και επειδή είναι πολύ χρονοβόρο να καταχωρείτε ξεχωριστά σε κάθε μηχανή την σελίδα σας. είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε κάποια ιστοσελίδα που σας παρέχει δωρεάν την ταυτόχρονη καταχώρηση σε πολλές μηχανές. Απλά δεν θα είστε ποτέ σίγουροι για το αν έχει γίνει σωστά η δουλειά, δεν θα ξέρετε αν χρησιμοποιήσουν την σελίδα σας για κακόβουλο σκοπό και θα βρέχει καθημερινά στο e-mail σας διαφημιστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου