Μικρές ιδέες - μεταχειρισμένα βιβλία online

μεταχειρισμένα βιβλία
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ανοίξετε ένα online κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων; Αυτό το είδος των καταστημάτων έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα μεταχειρισμένα είναι πολύ φτηνά και δεν χρειάζεται να τρέχεις στα συμβατικά βιβλιοπωλεία. Επίσης μπορείς να βρεις και παλαιότερα βιβλία που δεν κυκλοφορούν πια. Οι βιβλιοθήκες είναι μια λύση, αλλά θα πρέπει να επιστραφεί το βιβλίο. Το να ξεκινήσεις το δικό book store δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Αν έχετε μείνει άνεργος και δεν έχετε και χρήματα να επενδύσετε σε κάποια δουλειά, τότε το εμπόριο μεταχειρισμένων βιβλίων ίσως είναι μια πολύ καλή λύση. Ας δούμε σε απλά βήματα τι χρειάζεται να κάνετε.




Βρείτε βιβλία
Αν δεν έχετε προσωπική βιβλιοθήκη, ρωτήστε τους φίλους σας και τους συγγενείς σας. Όλοι έχουν κάποια παρατημένα που δεν τα χρειάζονται. Δεν έχει σημασία η θεματολογία τους. Μαζέψτε όσα περισσότερα μπορείτε. Επισκεφτείτε μικρομάγαζα που πουλάνε μεταχειρισμένα. Σε τέτοια μαγαζιά μπορείς να βρεις βιβλία για ψίχουλα.

Διαλέξτε όνομα και ιστοσελίδα
Βρείτε ένα όνομα πιασάρικο για την επιχείρηση σας. Ελέγξτε μήπως κάποιος άλλος έχει προλάβει το όνομα αυτό. Φτιάξτε ένα blog στον blogger, καταχωρήστε τα βιβλία με φωτογραφία και σύντομη περιγραφή. Αγοράστε και ένα domain να μεταφέρετε το κατάστημα. Με λιγότερο από 10€ το χρόνο θα έχετε ένα .com ή .info.

Έναρξη εργασιών
Αν πάρετε στα σοβαρά την δουλειά, θα πρέπει να περάσετε από την τοπική σας εφορία να κάνετε έναρξη εργασιών, για να μην έχετε προβλήματα μετά. Η διαδικασία είναι απλή και πληρώνετε ένα παράβολο μόνο.

Τιμολόγηση
Τα έξοδα λειτουργίας είναι μηδαμινά. Βάλτε πολύ χαμηλές τιμές, σκοτωμένες. Βάλτε και προσφορές (στα 5 και 1 δώρο). Μην προσπαθείτε να πλουτίσετε με το καλημέρα. Κάντε μια έρευνα στο δίκτυο να δείτε πόσο πουλάνε άλλοι μεταχειρισμένα βιβλία και χαμηλώστε τις τιμές. Ο κόσμος σήμερα ψάχνετε πολύ. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα σας βρουν γρήγορα και θα σας προτιμήσουν. Να έχετε στο νου σας ότι οι ανταγωνιστές σας θα είναι e-shops τα οποία έχουν μεγάλο κόστος λειτουργίας. Αυτήν την στιγμή που γράφετε αυτό το άρθρο δεν υπάρχει κανένα βlog που να πουλάει μεταχειρισμένα βιβλία.




Πωλήσεις
Στον blogger δεν μπορείτε να ενσωματώσετε πωλήσεις μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι πωλήσεις σας θα γίνονται με αντικαταβολή. Μην προτιμάτε το ταχυδρομείο, γιατί κάποιος μπορεί να αλλάξει γνώμη λόγω καθυστέρησης, ή να μην ενημερωθεί από τα ΕΛΤΑ, ή να μην μπορεί να πάει να τα παραλάβει και να χάσετε την πώληση. Πηγαίνετε σε κάποια courier της περιοχής σας και κλείστε μια συμφέρουσα συμφωνία, για να μην επιβαρύνετε πολύ τους πελάτες σας.

Σας φάνηκαν βουνό; Αν ξέρετε να στήνετε και να διαχειρίζεστε blog δεν είναι τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα και σχεδόν ανέξοδα. Καλή επιτυχία στους τολμηρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου