Εργασία από το σπίτι. Τι να αποφύγετε

εργασία από το σπίτι icon (2)
Η ανεργία, οι οικονομικές δυσκολίες αλλά και το κυνήγι του εύκολου χρήματος, οδηγούν πολλούς στην αναζήτηση εργασίας από το σπίτι, μέσω ίντερνετ. Ακολουθώντας την αγαπημένη μου μέθοδο έρευνας (google Keywords), ανακάλυψα ότι 8.100 συμπατριώτες μας ψάχνουν κάθε μήνα στην μηχανή αναζήτησης με τον όρο "Εργασία από το σπίτι". Δεν ήμουν όμως ο πρώτος που το ανακάλυψα. Έχουν προηγηθεί οι αετονύχηδες. Γιατί άλλωστε πως θα ζούσαν οι αετοί αν δεν υπήρχαν οι μπούφοι; Στην πρώτη σελίδα της Google με αυτόν τον όρο, βρέχει λεφτά. Σπρώχνονται  για το ποιος θα σας χαρίσει πρώτος λεφτά.




Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στην επιλογή. Παρακάτω ακολουθούν κάποιοι γενικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε δεν θα σας πιάσουν κορόϊδο. Βασικές αρχές για να ξεχωρίζετε τις σοβαρές ιστοσελίδες από τις απάτες.

Εργασία από το σπίτι. Τι να αποφύγετε:
  • Ιστοσελίδες που στην αρχική τους σελίδα δεν διευκρινίζουν ξεκάθαρα το είδος της δουλειάς.
  • Ιστοσελίδες στις οποίες απαιτείται επένδυση για αγορά προϊόντων ή εκπαιδευτικού υλικού πριν ξεκινήσετε.
  • Ιστοσελίδες που δεν αναφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας (Διεύθυνση και σταθερό τηλέφωνο).
  • Ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν slides και στο τέλος σας ζητούν ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν μαζί σας.
  • Ιστοσελίδες που σας υπόσχονται βίλες, κότερα και ένα θησαυροφυλάκιο σαν του skrutz, για να κάνετε βουτιές.
  • Ιστοσελίδες που δεν έχουν όρους χρήσης.
  • Ιστοσελίδες που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς και διάφορα προσωπικά στοιχεία.
Τώρα θα μου πείτε "τι απέμεινε;". Θα πρέπει να ψάξετε καλύτερα. Στην αναζήτηση που θα κάνετε, σκεφτείτε εναλλακτικά. Τις απλές και συνηθισμένες εκφράσεις τις έχουν σκεφτεί οι αετονύχηδες πριν από εσάς. Σε αυτό το blog για παράδειγμα, θα βρείτε ένα σωρό ιδέες. Σχηματίστε πρώτα μια άποψη για το τι θέλετε και το τι μπορείτε να κάνετε και μετά προχωρήστε στο στάδιο της ανεύρεσης εργασίας. Νόμιμες δουλειές υπάρχουν, ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου