Zeekler: Απάτη ή μια μηχανή χρήματος; (Μέρος Β')

ZeekRewards
Αν δεν έχετε διαβάσει το Zeekler: Απάτη ή μια μηχανή χρήματος; (Μέρος Α'), καλό είναι να το κάνετε και μετά να επιστρέψετε εδώ για την συνέχεια.

ZeekRewards: Απάτη ή μια μηχανή χρήματος;
Το Zeekler είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο MLM. Για το 2012 αναμένονται κέρδη άνω των $20.000.000. Η εταιρία είναι υγιέστατη. Η εξάπλωση του δεν οφείλεται στις δημοπρασίες, μιας και τέτοιες δημοπρασίες σκανδιναβικού τύπου βρίσκεις και αλλού. Η αιτία είναι το ZeekRewards, ένα επενδυτικό πρόγραμμα που υπόσχεται σταθερά αυξανόμενο παθητικό εισόδημα.




Εδώ θα σταθώ αρκετά στον τρόπο λειτουργίας, μιας και όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες "συνεργάτες" (έτσι αυτοαποκαλούνται) της εταιρίας, το παρουσιάζουν σαν μια αγελάδα που την αρμέγεις κάθε μέρα   και το γάλα δεν τελειώνει ποτέ. Πρόκειται για ένα MLM, με ξεκάθαρη πυραμοειδή εξέλιξη. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, οι πυραμίδες είναι πεπερασμένες. Κάποια στιγμή η βάση της πυραμίδας είναι τόσο διευρυμένη που δεν επαρκεί  για να συντηρήσει όλα τα προηγούμενα επίπεδα και η πυραμίδα καταρρέει από κάτω προς τα πάνω. Και αυτό έχει την σημασία του εδώ, γιατί το πρόγραμμα απαιτεί επένδυση χρημάτων.
Υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσεις κάποιος χρήματα με 6 διαφορετικούς τρόπους:

  1. Μέσω άμεσων πωλήσεων από το το δικό σας Zeekler κατάστημα
  2. Μέσω ενός λογισμικού που διανέμετε στο διαδίκτυο
  3. Μέσω αγορών bids που γίνονται από τους πελάτες σας
  4. μέσω ενός matrix 5Χ5 
  5. Μέσω προώθησης διαφημίσεων
  6. Μέσω προμηθειών από τις συνδρομές των άμεσων συνεργατών σας
Οι 3 πρώτοι είναι να 'χαμε να λέγαμε. Είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου. Το matrix είναι κάτι για το οποίο δεν έχετε εσείς τον έλεγχο, αλλά η εταιρία, οπότε δεν λογίζεται σαν σοβαρός. Το σύστημα των διαφημίσεων είναι αυτό που παράγει το κυρίως εισόδημα και είναι σε άμεση συνάρτηση με το ύψος της επένδυσης που θα κάνει κάποιος. Οι προμήθειες από τις συνδρομές των άμεσων συνεργατών μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλα ποσά. Για αυτό και έχει γεμίσει το δίκτυο με σελίδες που σας παροτρύνουν να γίνεται μέλος του Zeekler. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία ενός MLM, να μπορέσεις να γράψεις κάτω από εσένα, όσους περισσότερους μπορείς, για να πάρεις μερίδιο από τα χρήματα που θα επενδύσουν και ταυτόχρονα να έχει καύσιμα (χρήματα) και το πρόγραμμα για να μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία του. Είπαμε όταν σταματήσουν τα καύσιμα από την βάση, το σύστημα καταρρέει.

Απορία πρώτη: Είναι αληθινοί οι πίνακες που δείχνουν πόσα χρήματα μπορείς να κερδίσεις ανάλογα με το ποσό που έχεις επενδύσει; Ναι είναι αληθινοί, αλλά στο ποσό που χρησιμοποιείτε σαν κεφάλαιο, θα πρέπει να προσθέσετε και τα πρώτα έξοδα (υποχρεωτική αγορά bids, αγορά πακέτου συνδρομής), όπως και την μηνιαία συνδρομή. Με δικούς μου πρόχειρους υπολογισμούς, αν βάλετε ένα κεφάλαιο 100€ + τα ετήσια έξοδα και ακολουθήσετε τον ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης των χρημάτων, θα χρειαστείτε ένα χρόνο για να πάρετε το κεφάλαιο σας πίσω. Από κει και πέρα θα έχετε
πολύ καλή μηνιαία απόδοση των χρημάτων σας.




Απορία δεύτερη: Όντως χρειάζεται 2-3 λεπτά δουλειάς την ημέρα; 10 λεπτά θα τα ξοδεύετε οπωσδήποτε κάθε μέρα. Να κάνετε login, να πάτε στο back office σας, να βάλετε την διαφήμιση, να πάτε ξανά πίσω να δείτε τα κέρδη της προηγούμενης μέρας, να τα ξανά-επενδύσετε, να δείτε τους άμεσους συνεργάτες σας κ.λ.π. Και πάλι όμως δεν είναι τίποτα δύσκολο. Το δυσκολότερο είναι το "κάθε μέρα". 365 μέρες τον χρόνο. Απαγορεύεται να αρρωστήσετε, να λείψετε, να βαρεθείτε. Κάθε μέρα που λείπετε δεν κερδίζετε τίποτα. Και μην σας φαίνεται εύκολο. Ρωτήστε και αυτούς που έχουν ασχοληθεί με PTC sites. Αυτή η καθημερινή υποχρέωση είναι η αιτία που οι περισσότεροι τα παρατάνε.
Απορία τρίτη και φαρμακερή: Γιατί είναι τόσο περίπλοκο και ακαταλαβίστικο; Θα στεναχωρήσω τους φίλους μου τους Zeeklεράδες, αλλά όταν μια εταιρία με κέρδη πάνω από 15.000.000 το 2011, έχει μια τόσο πρωτόγονη και αλλόκοτη πλατφόρμα όπως το ZeekleRewards, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι το κάνει με δόλο. Έναν απόφοιτο του ΙΕΚ Ξυνή στο webdisign να έπαιρναν, θα τους έφτιαχνε μια πλατφόρμα 100 φορές καλύτερη. Θυμίζει κάτι από δεκαετία του '90. Θεωρώ ότι έχει γίνει σκόπιμα για να αποτρέψει τον χρήστη να έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Για να συνοψίσω λοιπόν, η επένδυση στο Zeekler εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο. Έτσι κι αλλιώς κουμάντο στην τσέπη σας κάνετε εσείς. Μην κάνετε όμως το λάθος να βασιστείτε στο Zeekler για το μέλλον σας. Αντιμετωπίστε το σαν να ποντάρετε σε έναν στοιχηματικό αγώνα.

Να ξέρετε ότι όλα τα MLM, στους όρους χρήσης τους (που δεν τους διαβάζετε ποτέ), αναφέρουν ότι:
H εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους όρους χρήσεις του προγράμματος, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των χρηστών του.
Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει το πρόγραμμα εάν αυτή το κρίνει απαραίτητο, χωρίς καμιά υποχρέωση αποζημίωσης προς τους χρήστες.

5 σχόλια :

  1. Καλησπέρα! Ασχολούμαι με το Zeek εδώ και 8 μήνες περίπου και γνωρίζω το όλο σύστημα πολύ καλά. Μάλιστα έχω κανονίσει τον Νοέμβριο να παραστώ σε παγκόσμιο σεμινάριο της εταιρείας. Είμαι επαγγελματίας δικτυωτής και θα ήθελα να επισημάνω ορισμένες λεπτομέρειες όσο αφορά την ανάρτηση. Η καθημερινή μας διαφήμιση είναι μία λειτουργία του όλου συστήματος και σε αυτή βασίζεται η διαφήμιση των δημοπρασιών. Για όσους ασχολούνται υπάρχουν προγράμματα εκτός της εταιρείας που μπορούν να μας τοποθετούν την διαφήμιση αυτόματα με κόστος περίπου 10 δολλάρια τον μήνα. Έτσι αποφεύγουμε την περίπτωση να έχουμε κάποιο πρόβλημα και να χάσουμε τα κέρδη των ημερών.. Υπάρχει βέβαια πάντα ομαδική δουλειά οπότε μπορούμε να συνενοηθούμε με κάποιον από την ομάδα μας να μας βάζει αυτός την διαφήμιση για τις ημέρες που έχουμε πρόβλημα.. Το κάνω πολύ συχνά αυτό.. Όσο αφορά την πλατμόρμα, αρχικά είχα κι εγώ την ίδια απορία.. Παρ'όλα αυτά είναι όμως γρήγορο.. και από την τελευταία ενημέρωση που έχω, μετά τις 22 Αυγούστου ξεκινάει η νέα.. Θα αλλάξουν όλες οι σελίδες, Zeekler, Zeekrewards και το back office. Θεωρώ ότι το όλο σύστημα είναι 20 χρόνια μπροστά από οτιδήποτε υπάρχει στο διαδίκτυο και σε σχέση με τις mlm εταιρείες που υπάρχουν στην αγορά. Συστήνω σε οποιονδήποτε να το ξεκινήσει αγοράζοντας λίγα bids στην αρχή για να μάθει καλά το σύστημα και πως δουλεύει.. Επίσης στο blog μου θα δείτε αρκετές πληροφορίες για το Zeek και για τα δρώμενα σε σχέση με αυτό στις Η.Π.Α. www.happylifeaffiliates.blogspot.com

    Χάρης Παπαδόπουλος

    www.zeekgr.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μεροληπτώ. Απλά δεν μου αρέσουν τα ανώνυμα σχόλια που έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό ένα backlink. Για αυτό τα διαγράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπλά τώρα πλέον έκλεισε... Σειρά έχει να δούν τι θα γίνει με τα λεφτά των ανθρώπων που ξοδέψανε.Απάτη δεν ξέρω αν ήταν,γιατί ξέρω οτι πλήρωνε μέχρι κάποιο σημείο.Ο Χάρης θα ξέρει καλύτερα.Κάποιοι νόμοι παραβιάστηκαν στην Αμερική,αυτό στον χώρο του MLM είνε σύνηθες,να βρίσκονται στο μικροσκόπιο ανα πάσα στιγμή.Ακόμα και κολοσσοί όπως η Amway που υπάρχει 60 χρόνια,θα βρεθούν να κατηγορούνται για κάτι πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως λειτουργεί αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πρόγραμμα έχει κλείσει, κρίθηκε παράνομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή