Blog - Ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε μια επιχείρηση στο δίκτυο

εταιρικό blog
Καλή η ιστοσελίδα, καλό και το SEO της, καλή και η διαφήμιση της. Όλα αυτά όμως είναι χρονοβόρα και πολυέξοδα και το κυριότερο είναι πρόσκαιρα. Αν δεν έχουν συνεχή στήριξη παίρνουν τον κατήφορο στην αρένα του συναγωνισμού. Αν θέλετε να την αναπτύξετε σε σταθερή βάση, πρέπει να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες (υποψήφιους και νυν). Και αυτό στο απρόσωπο ίντερνετ μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός blog. Ενός blog που θα εκφράζει πρώτα εσάς και μετά την επιχείρηση σας. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Το βασικότερο που πρέπει να κάνετε είναι να γνωριστείτε με το κοινό σας. Μην γράφετε σαν να απευθύνεστε σε πελάτες. Τα blogs έχουν μεγάλη ποικιλία επισκέψεων και όχι μόνο άμεσους αγοραστές.

Βελτιστοποιείστε το Onpage SEO του Blog σας. Το δυνατό κομμάτι ενός blog είναι ότι μπορεί να εμφανιστεί σε αρκετούς long tail όρους λόγω της φύσης του. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητο να ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες για το onpage seo.

Μην δημιουργήσετε ένα blog μόνο και μόνο για να προωθήσετε κάτι. Σίγουρα ο λόγος που φτιάχνουμε το blog είναι για να κερδίσουμε. Βοηθήστε τον κόσμο να καταλάβει και να μάθει για αυτό που τον ενδιαφέρει. Δώστε του το ασφαλές περιβάλλον που χρειάζεται για να αποφασίσει.




Το blog πρέπει να σας αντιπροσωπεύει προσωπικά. Με αυτό θέλω να πω ότι κανείς δεν θέλει να διαβάζει δημοσιεύσεις πάνω σε πράγματα που αφορούν την εταιρία σας ή τα προϊόντα σας. Είναι απαραίτητο λοιπόν το Blog ή οι δημοσιεύσεις να εκφράζουν το πρόσωπο που τα γράφει και να υπάρχει η προσωπικότητα σας μέσα σε αυτό.

Ωθήστε τους επισκέπτες να συμμετάσχουν. Με τα σχόλια σε κάθε δημοσίευση μπορείτε να δείτε τι αρέσει στους χρήστες σας και τι όχι. Επίσης, τα σχόλια είναι επίσης και ένα σημάδι από το Google ότι το περιεχόμενο αρέσει στους χρήστες σας. Εάν υπάρχουν λοιπόν σχόλια, η σελίδα σας θα ανέβει και στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Χρησιμοποιήστε στο τέλος των άρθρων σας φράσεις όπως "εσείς τι λέτε;" ή πως σας φαίνεται;" ή πόσοι συμφωνείται" κ.λ.π.

Χρησιμοποιήστε RSS και newsletter και προτρέψτε τους επισκέπτες να γραφτούν. Έτσι τους διευκολύνετε και τους ενημερώνετε ανέξοδα και έχετε και τα e-mail τους για προωθητική χρήση.

Χρειάζεται βέβαια υπομονή μέχρι να αρχίσει να αποδίδει, αλλά μετά θα έχετε μακροχρόνια αποτελέσματα και πολύ αποτελεσματικό ROI. Πιστεύω ότι είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε μια επιχείρηση στο δίκτυο.

1 σχόλιο :

  1. I will immediately grab your rss as I can't to find your e-mail subscription link or e-newsletter service.
    Do you have any? Please permit me recognize in order that I
    may just subscribe. Thanks.

    Check out my homepage larger hair scissors

    ΑπάντησηΔιαγραφή