Πως να κάνω την σελίδα μου σύμφωνη με τα Google Penguin & Panda updates

google panda
Μετά τις πρόσφατες αλλαγές και ενημερώσεις του Google Penguin και Google Panda, πολλές ιστοσελίδες έχουν τιμωρηθεί λόγω των αλλαγών στον αλγόριθμο της Google. Οι αλλαγές αυτές έχουν γίνει με το σκεπτικό του τι θεωρείται "καλό" SEO, οπότε θα πρέπει να συμπορευτούμε όλοι σύμφωνα με τις καινούριες γραμμές της Google. Τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα έχουν βγει και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τις βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.





Ποιοτικό περιεχόμενο
  1. Το πρώτο και κυριότερο είναι η ποιότητα του περιεχομένου. Η Google αναγνωρίζει εύκολα το διπλότυπο περιεχόμενο και το θεωρεί spammy. Με αντιγραφές και αναδημοσιεύσεις δεν θα δείτε προκοπή. 
  2. Επίσης αν δεν είστε καλοί στην γραμματική και το συντακτικό, καλύτερα να δίνετε σε κάποιον τα άρθρα σας να τα διορθώνει πριν την δημοσίευση τους. Αλλιώς δεν θα σας πάρει ποτέ στα σοβαρά η Google. 
  3. Αφαιρέστε τις πολλές διαφημίσεις από την σελίδα σας. Το "τέρας" εκνευρίζεται και όταν εκνευρίζεται τιμωρεί!
  4. Η Google απομακρύνεται από το υπερβολικά βελτιστοποιημένο περιεχόμενο και δίνει βαρύτητα στην φιλικότητα της σελίδας. Κύριος παράγοντας για να το πετύχετε είναι η ταχύτητα φόρτωσης. Ισχυρός και αξιόπιστος web hoster και μερικές μικρο-αλλαγές μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εύκολα.
Google+
Μιας και το Google+ είναι ένα παιδί της οικογένειας Google, ήταν επόμενο να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Και 1.000 like να έχετε στο facebook δεν αξίζουν όσο 20 Google+. Είναι πλέον σίγουρο, ότι σελίδες με πολλά "+" εμφανίζονται πολύ ψηλότερα από σελίδες με διαφορετική κοινωνική δικτύωση. Πρέπει να προσθέσετε το Google+ button στην σελίδα σας οπωσδήποτε.

Συνδέσεις σελίδων
Το "τέρας" έχει αρχίσει και απεχθάνεται σελίδες που απλά πιάνουν χώρο και δεν τις επισκέπτεται κανείς. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα στα blogs γιατί έχουν πολλές παλιές αναρτήσεις που δεν τις βλέπει κανείς. Για να το αποφύγετε αυτό, αρχίστε να συνδέετε κάθε νέα ανάρτηση με μία παλαιότερη. Μια άλλη λύση είναι να κάνετε τις σελίδες no-follow.

Backlinks
Backlinks από όπου να 'ναι και ότι να 'ναι, ξεχάστε το. Αν μπορείτε να βρείτε ποιοτικά (από σελίδες σχετικές με την δική σας) καλώς, αλλιώς είναι προτιμότερο να μην έχετε καθόλου. Αποφύγετε αυτούς που μοιράζουν χιλιάδες backlinks για μερικά ψιλά. Κακό θα σας κάνουν.




Αν έχετε ήδη βρεθεί στην δύσκολη θέση και έχετε τιμωρηθεί θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που να είναι όμως πολύ ενημερωμένος. Αν έχετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, έχω εδώ ένα σύστημα (οδηγός, βιβλίο, λογισμικό και online help) που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την κατάσταση. Είναι η δεύτερη έκδοση. Η πρώτη είχε πάει πάρα πολύ καλά εδραιώθηκε. Για την δεύτερη έκδοση που είναι προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές της Google, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για την αξιοπιστία της. Κοστίζει $67 και πωλείται μέσω της Clickbank. Έχει και μια δοκιμαστική περίοδο (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο).
Google Resurrection
Αν αποφασίσει κάποιος και το δοκιμάσει, ας μου στείλει ένα e-mail μετά. Έχω και κάτι δωράκια να του δώσω: Ένα λογισμικό που φτιάχνει BuyNowButtons και Shopping Cards για την σελίδα σας. Ένα λογισμικό που φτιάχνει Themes για την σελίδα σας. Ένα λογισμικό που τοποθετεί αυτόματα σε λίστα, όποιον αφήνει σχόλιο στην σελίδα σας. Ένα λογισμικό για δημιουργία συνδρομητικού site στο wordpress. Ένα πακέτο με 8 Scripts για την σελίδα σας και δύο βιβλία. Το πρώτο είναι ένας οδηγός για να βρίσκεις εμπορικά affiliate προγράμματα και το άλλο για αποτελεσματικό Book-Copywriting.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου