Πως βγάζω λεφτά από ψηφιακά προϊόντα με δικαιώματα μεταπώλησης

plr-marketplace
Όσοι διατηρείτε μια ιστοσελίδα ή κάποιο blog, πιθανότατα θα έχετε και μερικά διαφημιστικά banners σε αυτήν. Όταν γίνεται κάποια πώληση παίρνεται το ξεροκόμματο (ποσοστό που σας δίνει το affiliate network ή το Adsense) που δικαιούστε και τα υπόλοιπα χρήματα τα μοιράζονται άλλοι. Το χρηματικό ποσοστό πιστώνεται στον λογαριασμό σας και το παίρνετε μετά από 2 μήνες, εάν έχετε συμπληρώσει το cashout.
Πως θα σας φαινόταν αν το διαφημιστικό banner ήταν δικό σας, το προϊόν που διαφήμιζε ήταν επίσης δικό σας, το ποσοστό που θα παίρνατε σε περίπτωση πώλησης ήταν 100%, δεν υπήρχε cashout και τα λεφτά τα παίρνατε αμέσως; Ακούγεται μαγικό; Και όμως είναι απολύτως εφικτό. Και εύκολο να γίνει πράξη.




Η ιστοσελίδα PLR Marketplace είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνική αγορά ψηφιακών προϊόντων με δικαιώματα μεταπώλησης. Μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες προϊόντα με δικαιώματα μεταπώλησης. Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς είναι και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, επισκεφτείτε την σελίδα, διαβάστε τις πληροφορίες και επιστρέψτε για να διαβάσετε το υπόλοιπο του άρθρου.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα Blog και στην κατοχή σας κάποιο ή κάποια ebooks με δικαιώματα μεταπώλησης. Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:
  • ένα διαφημιστικό banner
  • μία σελίδα πώλησης του προϊόντος
  • μία σελίδα παραλαβής του προϊόντος (όχι υποχρεωτικά)
  1. Το banner δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εικόνα. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας σε ένα πρόγραμμα όπως το photoshop, αλλά εγώ το βρίσκω περιττό αφού υπάρχει η ιστοσελίδα bannersketch.com. Φτιάχνεις online τα banners σου (με κινούμενη εικόνα αν θέλεις) και είναι δωρεάν. 
  2. Για σελίδα πώλησης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν που συνοδεύει το προϊόν. Καλύτερα όμως είναι να φτιάξετε μια δική σας. Απλά δημιουργείτε μια σελίδα στο blog σας στην οποία γράφεται δυο λόγια για το προϊόν, προσθέτετε το  ή τα ecover (δίνονται μαζί με τα προϊόντα) και στο τέλος βάζετε και ένα "PayNow button". Κάνετε την σελίδα "με απόκρυψη", ώστε να είναι ορατή  μόνο σε όποιον  κάνει κλικ στο banner σας. Ανεβάζεται το banner στο blog σας ως φωτογραφία και στο πεδίο "σύνδεσμος" βάζετε την διεύθυνση της σελίδας πώλησης. Για "PayNow" χρειάζεται να ανοίξετε ένα λογαριασμό buiseness στο PayPal (είναι δωρεάν). Εκεί φτιάχνετε το button όπως σας ταιριάζει. Με αντιγραφή και επικόλληση βάζετε το button στην σελίδα πώληση σας.
  3. Αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε σελίδα παραλαβής κάνετε την παράδοση του προϊόντος με email μετά την πληρωμή. (θα πρέπει όμως να είναι ενήμερος ο αγοραστής εξαρχής). Το πιο απλό είναι να δημιουργήσετε την δική σας σελίδα παραλαβής. Αυτή δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμη σελίδα στο blog σας (με απόκρυψη και αυτή) στην οποία θα έχετε ανεβάσει το προϊόν και ο εκάστοτε  αγοραστής θα το κατεβάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εξωτερικό δωρεάν Hoster για να ανεβάσετε το προϊόν σας. Τέτοια είναι τo Dropbox, το GoogleDrive και όλα τα sharing files sites. Αφού τελειώσετε την διαδικασία αυτή, επιστρέφεται στο button που φτιάξατε και στις ρυθμίσεις (στο τέλος) προσθέτετε στο πεδίο της ανακατεύθυνσης, την διεύθυνση της σελίδας που είναι το προϊόν. Έτσι ο αγοραστής μόλις πληρώσει, θα παραλάβει και το προϊόν.




Το καλό με αυτά τα προϊόντα είναι ότι τα αγοράζεις μια φορά, σε πολύ χαμηλή τιμή και τα πουλάς όσες φορές θέλεις. Αλλάζεις τα banner όποτε θέλεις, αλλάζεις τις τιμές και γενικά κάνεις ότι θέλεις. Και γλυτώνεις και από τα Networks που σε εκμεταλλεύονται.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βγάλει κάποιος κέρδος (άμεσο ή έμμεσο) από προϊόντα με δικαιώματα μεταπώλησης. Και κακώς δεν είχα αναφερθεί έως τώρα σε αυτά. Στο επόμενο άρθρο θα πούμε κι άλλα γι' αυτό το θέμα.

2 σχόλια :

  1. bravo re mpoi poly kalo sinehise tha eimai evgomon an eftiahnes arthro
    me thema tin kataskeyi tetioy site vima vima apo tin kataskeyi os tin prosthiki toy bay now buton
    kathos i gnosis pc poy eho eiani vasikes facebook donwlaod kana software kai ta aglika moy epsis dn me voithoyn apantise moy pleeeeeeeeeeeeeaaaase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω τέτοιο άρθρο που ζητάς. Θέλει πολλές σελίδες για να ολοκληρωθεί και είναι και εκτός θέματος του blog. Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι άλλη ιστορία.
    Πάντως στην prl-marketplace, απ' ότι ξέρω, αν αγοράσεις το μεγάλο πακέτο νομίζω ότι σου δίνουν και πρόσβαση σε κάποια σελίδα όπου υπάρχουν οι πληροφορίες που ζητάς.
    Μπορείς να δώσεις σε κάποιον άλλο να φτιάξει την σελίδα που θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή