Χρήματα από προϊόντα με προσωπικά δικαιώματα

PLRmarketplace
Μη την έννοια "προσωπικά δικαιώματα" σε ένα προϊόν, εννοούμε τα πλήρη δικαιώματα πάνω σε αυτό. Σαν το έχουμε φτιάξει εμείς δηλαδή. Αν έχουμε τα προσωπικά δικαιώματα σε ένα ebook, μπορούμε να το χαρίσουμε, να το πουλήσουμε, να δώσουμε την άδεια σε άλλους να το πουλήσουν ή να το χαρίσουν. Επίσης μπορούμε να αλλάξουμε τον τίτλο, το όνομα του συγγραφέα και να μετατρέψουμε το περιεχόμενο του όπως θέλουμε εμείς. Διεθνώς είναι γνωστά σαν PLR (private Laber Rights).

Πως να τα χρησιμοποιήσουμε




Πέρα από αυτά που αναλύονται στο άρθρο "Πως βγάζω λεφτά από ψηφιακά προϊόντα με δικαιώματα μεταπώλησης" υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκμετάλλευσης τους.

  • Αποκτώντας PLR προϊόντα, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα mini-store μέσα στην σελίδα σας, με προϊόντα σχετικά με την θεματολογία σας. Μιας και τα PLR προϊόντα τα αγοράζετε σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μεγάλο. Με μια-δυο πωλήσεις θα έχετε ήδη βγάλει το κόστος αγοράς τους και θα έχετε και κέρδος. Σε αυτήν την περίπτωση θα αφαιρέσετε από μέσα τα δικαιώματα που το συνοδεύουν. Εκτός αν θέλετε να ενσωματώσετε ένα mini-PLR store.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να δημιουργήσετε μια λίστα με emails που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για εμπορικούς σκοπούς. Κάτι που δίνεται σαν δώρο είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να αφήσει ένας επισκέπτης το email του.
  • Σαν ευχαριστήριο δώρο μπορούν να δοθούν και για τη εγγραφή του επισκέπτη στο newsletter σας.
  • Αν η σελίδα σας είναι εμπορική, τότε μπορούν να δοθούν σαν δώρο για όσους προβούν σε κάποια αγορά. Και εδώ πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κίνητρο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα στην σελίδα σας ένα αναγνωστήριο με ebooks, σχετικά με την θεματολογία σας. Βοηθήματα και συμπληρωματικές γνώσεις για τους επισκέπτες σας. Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει πολύ το SEO της σελίδας σας, γιατί θα μεγαλώσει ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών στην σελίδα σας (σημαντικός παράγοντας για την Google search engine).
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ebooks για να αντλήσετε αρθρογραφία για την σελίδα σας.
Συμπερασματικά, τα συγκεκριμένα προϊόντα βρίσκουν πολλές εφαρμογές. Και σε αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε και την πιο απλή. Την προσωπική τους χρήση. Ειδικά στα softwares, υπάρχουν πολύ χρήσιμα εργαλεία.
Τώρα ετοιμάζονται και τα πρώτα Ελληνικά ebooks με PLR δικαιώματα. Αυτό ακούγεται ακόμα πιο ελκυστικό. Για ότι νεότερο, μπορείτε να ενημερωθείτε από την Ελληνική PLR Marketplace.

4 σχόλια :

  1. Καλησπέρα,
    Έχω μια απορία πανω σε αυτό το θεμα,
    έχω ενα blog στο οποίο για παράδειγμα έχει ώς θέμα
    την τεχνολογία
    Εγώ έχω φτιάξει έναν οδηγό μπορώ κατευθείαν
    να το πουλήσω χώρις να πάρω καμία αδεια.Είναι νόμιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αν το περιεχόμενο του οδηγού είναι δικό σου και όχι αντιγραφές από άλλες ιστοσελίδες ή βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με την παραπάνω ερώτηση που εκανε ο Ανωνυμος, δηλαδή ανεβαζω το ebook σε pdf μορφή και γραφω το κόστος του? Η απλα μια φωτογραφια του εξωφυλου, με μια περιληψη, το κοστος και οταν το πληρώσει, το στελνω με email?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ανεβάσεις το βιβλίο σε pdf, θα σου το αντιγράψουν χωρίς να πληρώσουν.
      Θα πρέπει να κάνεις το δεύτερο που αναφέρεις. Μπορείς να το στείλεις με email ή να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία που θα μπορεί ο πελάτης να το παραλάβει από κάποια ιστοσελίδα, αμέσως μόλις πληρώσει. Αυτό μπορεί να γίνει με το paypal.

      Διαγραφή