Πως φτιάχνω e-shop στο Facebook

facebook e-shop
Οι περισσότεροι από σας, μάλλον δεν γνωρίζετε ότι στο facebook υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής e-shop. Αν κατασκευάζετε ή εμπορεύεστε φυσικά προϊόντα, όπως ρούχα και παπούτσια, έχετε την δυνατότητα να κατασκευάσετε e-shop πολύ εύκολα. Δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για πωλήσεις στο ίντερνετ, αλλά είναι ένας πολύ καλός συμπληρωματικός. Δεν μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά σε αυτό, γιατί τους κανόνες του παιχνιδιού δεν τους ορίζετε εσείς, αλλά το facebook. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος για συναλλαγές.
Η διαδικασία είναι εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή "payvment". Είναι δωρεάν. Αφού την εγκαταστήσετε, θα κάνετε τις βασικές ρυθμίσεις στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Χρησιμοποιώντας το  "Add New Product", προσθέτετε τα προϊόντα σας. Για κάθε προϊόν θα βάζετε έναν κωδικό, μια σύντομη περιγραφή και την τιμή του. Μετά φορτώνετε και μια φωτογραφία και είστε έτοιμη να πουλήσετε. 
Ανάλογα με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσετε, θα έχετε τον τρόπο συναλλαγής. Μην επιλέξετε κάποια που έχει δυνατότητα μόνο για PayPal, γιατί στην Ελλάδα ο κόσμος προτιμάει την αντικαταβολή.

Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να είναι ο αποκλειστικός τρόπος πώλησης προϊόντων μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Μην ξεχνάτε ότι με το e-shop στο facebook χάνετε την δυνατότητα να διαφημιστείτε σε κάποια άλλο μέσο.