Οι 20 καλύτεροι στο Social Media Marketing

Dachis Group logo
Η δημιουργία μιας facebook page και το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο twitter, δεν σημαίνει αυτόματα ότι αρχίζουμε να έχουμε και αποτελεσματικό social media marketing. Η διαδικασία δεν είναι απλή και χρειάζεται στρατηγική. Για να χτίσετε μια αποτελεσματική στρατηγική θα πρέπει να κατανοήσετε τον πυρήνα του social media, δηλαδή τα άτομα με τα οποία θα χτίσετε συνδέσεις, κατόπιν να τους συνδέσετε με την σελίδα σας και τέλος να τους μετατρέψετε σε πωλήσεις. Αυτά τα βήματα δεν μπορείτε να τα πετύχετε σε μία μέρα ή μία εβδομάδα. Χρειάζεται να επενδύσετε στον χρόνο και ίσως και σε χρήμα. Αν όμως γίνουν όλα σωστά, τότε μπορεί κάποτε να μπείτε και σεις στην παρακάτω λίστα.




Ένας αμερικάνικος όμιλος, η Dachis Group, αναλύει την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στα social media. Το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει τον μήνα Νοέμβριο, με τις πιο επιτυχημένες εταιρίες στο social media marketing. Τα περισσότερα ονόματα δεν αποτελούν έκπληξη, αλλά με μια επίσκεψη στην facebook fan page τους, θα πάρετε μια ιδέα για το πως αντιμετωπίζουν το μάρκετινγκ. Για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 35.000 brand names και πάνω από 1.000.000 λογαριασμοί σε facebook, twitter, youtube και άλλα δίκτυα. Η θέση τους στην λίστα καθορίζεται από την τις συμπεριφορές και τις δραστηριότητες των επισκεπτών τους.
Είναι καλό να αναγνωρίζουμε τους καλύτερους και να τους μελετάμε, γιατί συνήθως είναι αυτοί που καθορίζουν τα πρότυπα για το μέλλον.

Social Business Power Rankings infographic

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου