Έξυπνοι τρόποι για να αυξήσετε τις επισκέψεις στο blog σας

blog trafficΥπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αυξήσετε τις επισκέψεις στο blog σας. Οι παραδοσιακοί όπως οι καταχώρηση σε καταλόγους και σε μηχανές αναζήτησης, τα RSS, η offline διάδοση του μέσω γνωστών. Τις περισσότερες φορές όμως, χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν και μερικά έξυπνα εργαλεία που βοηθούν αυτήν την προσπάθεια. Βασικό πάντως είναι, τα άρθρα σας να είναι σύντομα, περιεκτικά και συχνά.





Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, είναι να χρησιμοποιείτε ένα "ping" site. Καταχωρήστε το blog σας και θα μπορείτε κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα άρθρο, να το ποστάρετε ταυτόχρονα σε πολλά εργαλεία αναζήτησης. Το πιο γνωστό site είναι το ping-o-matic. Ένα άλλο παρόμοιο site είναι το το ping.fm, με το οποίο μπορείς να ποστάρεις το άρθρο σου σε πολλά κοινωνικά δίκτυα ταυτόχρονα. (twitter, facebook κ.λ.π.).

Καταχωρείστε το RSS του blog σας στο My Yahoo και αυτόματα όλα τα άρθρα σας θα καταχωρούνται από την Yahoo. Κάντε το ίδιο και στο Google Reader. Έτσι το Google blog search θα καταχωρεί για σας τα άρθρα σας.

Χρησιμοποιείστε τα Groups. Βρείτε στα Google Groups μια σχετική ομάδα και γνωριστείτε με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σας. Κάντε το ίδιο στο Yahoo Groups, MSN Groups ή σε όποια άλλη ομάδα κρίνετε εσείς χρήσιμη. Μην ξεχνάτε όμως να χρησιμοποιείτε ως υπογραφή, το όνομα του blog σας.





Τέλος, γίνετε μέλη στις μεγάλες κοινότητες των bloggers όπως το Technorati και το ελληνικό Sync και ποστάρετε και εκεί τα άρθρα σας χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, για να μπορούν να σας διαβάσουν οι σχετικοί.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως, όπως είπαμε, είναι το περιεχόμενο του άρθρου. Περιεκτικό, σύντομο, μοναδικό και όσο πιο συχνό μπορείτε.

2 σχόλια :

  1. ευχαριστω για τις πληροφοριες θα προσπαθήσω να τις εφαρμοσω ,
    εχω το blog http://asteiaaaa.blogspot.com με ψυχαγωγικο περιεχομενο και νομιζω πως αξιζει.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://vgalteeukolaxrima.blogspot.gr/ αξίζει μια δοκιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή