Πως να βρω τα broken links στην σελίδα μου

XENU.ZIPΤα broken links είναι οι σύνδεσμοι που υπάρχουν στην σελίδα σας, αλλά δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Μπορεί να έχετε απλά γράψει λάθος την διεύθυνση,  ή μπορεί η σελίδα προορισμού να μην υπάρχει πια. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρήστης που θα κάνει κλικ επάνω στο link, θα δει μια σελίδα 404 error page.

Είναι περιττό να πούμε το πόσο ενοχλητικό και εκνευριστικό είναι για τον επισκέπτη, να πέφτει σε τέτοιες σελίδες. Εκτός όμως από τους επισκέπτες, εκνευρίζονται και οι μηχανές αναζήτησης, όταν συναντούν τα λεγόμενα broken links. Αν η σελίδας σας έχει πολλούς τέτοιους συνδέσμους, τότε η κατάταξη της στην μηχανή της Google, θα είναι κακή.




Γι' αυτούς τους λόγους, καλό είναι να ελέγχουμε την σελίδα μας, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Αν έχετε όμως ένα μεγάλο blog, με εκατοντάδες αναρτήσεις και συνδέσμους, είναι λίγο δύσκολα να γίνει ο έλεγχος χειροκίνητα. Υπάρχει όμως ένα πολύ καλό εργαλείο που κάνει αυτήν την δουλειά. Η επίσημε σελίδα είναι η: http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html. To design της σελίδας είναι επιεικώς απαράδεκτο, αλλά το λογισμικό είναι εγγύηση και είναι δωρεάν.

Αφού κατεβάσετε το λογισμικό, το τρέχετε και απλά στο πεδίο URL πληκτρολογείτε την διεύθυνση της σελίδας σας. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του και στο τέλος σας παρουσιάζει μία αναφορά, με την κατάσταση όλων των link που υπάρχουν στην σελίδα σας. Το λοgισμικό είναι όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: XENU.ZIP. Πριν το χρησιμοποιήσετε ρίξτε μια ματιά και στις οδηγίες, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα, μέσα σε κίτρινο πλαίσιο.

απόσπασμα XENU.ZIP

3 σχόλια :

  1. Very good article. I am dealing with a few of these issues
    as well..

    My weblog: Phen375 reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web
    site? The account aided me a acceptable deal.
    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

    Also visit my page :: mack tactics review

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hi se olous vlepo oti anazitate oloi na vgalete lefta meso apo mia platforma gia kli sto facebook kai sto twitter e lipon exo kainourgia nea edw kai 6 mines doulevo se mia platforma kai einai affilaite marketting kai vgazo ena kalo isodima osi san enas fulltime to mhna gia ayto deste ayto to link kai milame dini pisw se mas to 90%pay out kai akoma kai se epixirisis 87% pay out se mas. deste to kai pite mou tin gnomi sas.deste to video oloi stin ellada kai kypro pantou se olo to kosmo osi to ida ti parexi mia idea kai empikan mesa kai vgazoun ali8ina lefta.http://andreas123.olympicidea.com/lcp4/gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή