Γνωρίζετε το επιχειρηματικό μοντέλο: Drop Shiping;

drop shipping
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο κερδοφόρα, όχι όμως και πολύ γνωστά, επιχειρηματικά μοντέλα στο διαδίκτυο. Το Drop Shipping
Κάτω από αυτό το μοντέλο, βασικά θα δημιουργήσουμε ένα online κατάστημα και θα πουλάμε προϊόντα. Η κύρια διαφορά από ένα συνηθισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι ότι δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε, αποθηκεύσουμε και διανέμουμε προϊόντα. Θα χρησιμοποιήσουμε έναν drop shipper γι' αυτό, ο οποίος ουσιαστικά είναι μια εταιρία που θα εκτελεί τις παραγγελίες μας.
Με άλλα λόγια, όταν ένας πελάτης επισκεφτεί την σελίδα μας και αγοράσει, θα προωθήσουμε τα στοιχεία του στον drop shipper, για να εκτελέσει την παραγγελία για μας. Φυσικά υπάρχει η προϋπόθεση να πουλάμε τα δικά του προϊόντα. Για να έχουμε κέρδος, θα πρέπει απλά να τιμολογήσουμε τα προϊόντα υψηλότερα από την τιμή που τα κοστολογεί ο drop shipper.




Ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα, για να γίνει πιο κατανοητό.
Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να πουλήσουμε παπούτσια. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μια εταιρία πρόθυμη να αναλάβει την εκτέλεση των παραγγελιών για μας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με μια έρευνα στην Google. Ψάχνουμε με τον όρο: shoes wholesalers. Αφού βρούμε την εταιρία που θέλουμε , επικοινωνούμε μαζί τους και τους ρωτάμε αν θέλουν να αναλάβουν την δουλειά για μας (Μπορεί να έχουν συγκεκριμένο γεωγραφικό περιορισμό).
Στην σελίδα http://www.wholesalecentral.com/, μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες εταιρίες που δουλεύουν με drop shipping
Μόλις βρούμε τον συνεργάτη μας, ρυθμίζουμε την σελίδα μας, με τα προϊόντα του. προσθέτουμε και έναν τρόπο πληρωμής. Ο πιο εύκολος και ανέξοδος τρόπος είναι το PayPal. Μετά θα ξεκινήσουμε την προώθηση της σελίδας μας.




Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ένα ζευγάρι παπούτσια που ο drop shipper πουλάει 30$. Εμείς έχουμε βάλει την τιμή του, στα 35$. Έστω τώρα ότι κάποιος από τους επισκέπτες μας αγοράζει το ζευγάρι αυτό. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να στείλουμε στον drop shipper τα 30$ και μαζί τα στοιχεία του αγοραστή, ώστε να εκτελεστεί η παραγγελία του. Έτσι έχουμε βγάλει 5$, χωρίς να ιδρώσουμε. 
Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες, στην συσκευασία δεν προσθέτουν τα στοιχεία τους. Έτσι ο πελάτης έχει την εντύπωση ότι αγόρασε από εμάς και μπορεί να επιστρέψει για να αγοράσει ξανά.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το drop shipping, να έχετε στο νου σας, ότι το κλειδί για την επιτυχία, είναι να έχετε ένα εξειδικευμένο προϊόν και όχι κάτι γενικό, όπως τα παπούτσια που ανέφερα στο παράδειγμα. Αν ψάξετε, θα βρείτε πολλά τέτοια προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου