Πως βάζω το Google Author Tags στο blog μου

google author tags
Γράφετε ένα άρθρο στο blog σας και το δημοσιεύετε. Γνωρίζει η Google ότι το άρθρο αυτό το γράψατε εσείς; Αν η απάντηση σας είναι "δεν ξέρω', σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε για ένα πολύ ισχυρό κομμάτι του κώδικα html που είναι γνωστό ως rel="author". Αυτοί οι δώδεκα χαρακτήρες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που εμφανίζεται το περιεχόμενο σας, στην μηχανή αναζήτησης της Google.




Τι είναι το rel="author"
Η Google θα χρησιμοποιεί αυτήν την παράμετρο για να εμφανίζει στα αποτελέσματα της αναζήτησης την φωτογραφία του συγγραφέα. Δείτε την φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ.
αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης

Είναι πασιφανές ότι το άρθρο αποκτά πολύ μεγάλο κύρος και συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τα κλικ, αν και δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Σε αυτό το παράδειγμα η Google χρησιμοποιεί το rel="author" για να εμφανίσει την φωτογραφία. Χρησιμοποιεί την εικόνα από το Google+ προφίλ του συγκεκριμένου κυρίου. Όταν θα κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του συγγραφέα (στα δεξιά της εικόνας), θα οδηγείστε στο αντίστοιχο Google+ προφίλ. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Google προφίλ σας, θα μπορείτε μέσα από την μηχανή αναζήτησης να συλλέξετε και πληροφορίες ή να αφήσετε σχόλιο για τον συγγραφέα. 

Πως βάζω το rel="author"
Καταρχήν, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Google+. Αν δεν έχετε θα πρέπει να τον δημιουργήσετε. Είναι απλό και εύκολο και το προσπερνάμε αυτό το στάδιο. Ανεβάζουμε μια φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας και συμπληρώνουμε όλα τα βασικά πληροφορικά  στοιχεία του προφίλ, για να μπορούν οι άνθρωποι να γνωρίζουν κάποια πράγματα για μας.
Το πιο σημαντικό είναι να προσθέσετε το όνομα και την διεύθυνση url της του blog σας. Αυτό γίνεται από το προφίλ, στην δεύτερη στήλη που προσθέτεις πληροφορίες. Αφού κάνετε κλικ στο "επεξεργασία προφίλ", πηγαίνετε προς στο τέλος, όπου  υπάρχει το "συνεργάτης σε". Κάνετε κλικ και συμπληρώνετε το όνομα και την διεύθυνση της σελίδας σας. Κάνετε αποθήκευση, μετά "ολοκλήρωση επεξεργασίας" του προφίλ και πηγαίνετε στο κάτω μέρος της σελίδας, όπου και κάνετε διπλό κλικ στο όνομα του blog σας, για να δείτε αν δουλεύει σωστά.
Αφήστε ανοικτό το Google+ γιατί θα χρειαστείτε την διεύθυνση url που υπάρχει στην μπάρα διευθύνσεων και είναι κάπως έτσι: http://plus.google.com/u/0/1234567890/about.
Ανοίξτε το blog σας, πηγαίνετε στην σχεδίαση του και προσθέστε όπου θέλετε τον παρακάτω κωδικό: 
απόσπασμα html




όπου στην διεύθυνση βάζετε την δική σας, από το Google+ και όπου Don on Google+, γράφετε ότι θέλετε (το όνομα σας, το nickname σας κ.τ.λ.). Εγώ για παράδειγμα το έβαλα στην πλάγια μπάρα μενού στο τέλος.  Αν δεν βαριέστε μπορείτε να το βάζετε σαν υπογραφή σε κάθε άρθρο σας. Αυτό ήταν , τελειώσατε.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Google θα ενσωματώσει αυτήν την υπηρεσία στην μηχανή αναζήτησης σταδιακά σε κάθε χώρα. Επίσης δεν εγγυάται ότι σε όλα σας τα άρθρα θα εμφανίζει και τις πληροφορίες του συγγραφέα. Google είναι και κάνει ότι θέλει. Το σίγουρο είναι ότι το Google+ θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις και στην μηχανή αναζήτησης. Δεν το βλέπω καλά το facebook!

4 σχόλια :

  1. Καλημέρα. Γράφω αυτό το σχόλειο μονο και μονο για να μπορει καποιος να πάρει τον κωικα με copy- paste. Το εχεις μεσα στο κειμενο ως είκονα και δεν μπορει να το πάρει καποιός.

    Καλη συνέχεια και καλη χρονια να εχουμε.


    Tasos Triantafyllou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Efxaristw poly to ekana gia tin selida mou http://www.PwsNaVgalwLefta.com kai elpizw na dulepsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ekana gia tin selida mou http://www.pwsnavgalwlefta.com kai elpizw na dulepsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή