Google Reader - γιατί να το χρησιμοποιώ

η χρήση του google reader
Το RSS είναι ένας σύγχρονος  τρόπος για να ενημερώνεστε για τα γεγονότα και τα ενδιαφέροντα σας. Είναι σχεδόν αδύνατο για τον οποιονδήποτε να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς ότι νεότερο συμβαίνει στον κόσμο ή στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Με τα RSS πλέον, όλες οι πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν έρχονται στον υπολογιστή σας χωρίς εσείς να χρειάζεται να επισκέπτεστε κάθε φορά δεκάδες δικτυακούς τόπους. Μπορείτε να λαμβάνετε κατευθείαν στον υπολογιστή σας τους τίτλους των τελευταίων ειδήσεων και των άρθρων που επιθυμείτε.





Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση του RSS θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (RSS reader). Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ειδικό λογισμικό στο οποίο προσθέτετε τις σελίδες RSS που σας ενδιαφέρουν και αυτό με τη σειρά του ελέγχει τις σελίδες αυτές και σας ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νέο. Αφού επιλέξετε πρόγραμμα ανάγνωσης (δείτε παρακάτω), θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο περιεχόμενο θέλετε να λαμβάνετε. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο και στους αγαπημένους σας δικτυακούς τόπους το RSS button και γραφτείτε συνδρομητές. Το Google Reader είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα blogs, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ως ένας τρόπος για τους χρήστες να παρακολουθούν τις εξελίξεις στα blogs της προτίμησής τους, χωρίς να χρειάζεται να ερευνούν για ανανεώσεις.
Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν σε τακτά διαστήματα ανανεώσεις σε θέματα της επιλογής τους από εφημερίδες, blogs και sites.

Πέρα από το Google Reader, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα στο Διαδίκτυο από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Προσέξτε να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα που να είναι λειτουργικό στον υπολογιστή σας. Μερικά προγράμματα είναι τα εξής:
Active Web Reader για Windows
The Big Feed για Windows
FeedExplorer για Windows
FeedReader για Windows
BottomFeeder για Windows | Mac | Unix | Linux
NewsReader για Mac

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου