SEO 2013 - Τι αλλάζει

Google Panda 2012
Για τις αλλαγές που έγιναν στους αλγόριθμους της Google τα έχουμε ξαναπεί. Διαβάστε το σχετικό άρθρο. Κοντεύει χρόνος από τότε που έγιναν οι αλλαγές και πλέον υπάρχουν αξιόπιστα συμπεράσματα. Το 2013 δεν δικαιούται κανείς να πει ότι "δεν γνώριζα". Όσοι δεν ακολουθήσουν τους κανόνες που έβαλε στο παιχνίδι η Google, θα δουν την σελίδα τους να την τρώει το μαύρο σκοτάδι. Και έρχονται και νέες αλλαγές, που τα αποτελέσματα τους θα γίνουν ορατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε όλα αυτά που θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, μέσα στο νέο έτος:




  • Στο σκέλος που αφορά την ποιότητα της ιστοσελίδας μας, θα πρέπει να δώσουμε βάση στο φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο, και τα broken links. Φρέσκο περιεχόμενο σημαίνει όχι αναμεταδόσεις από άλλες σελίδες και ποιοτικό περιεχόμενο σημαίνει σωστή γραμματική και συντακτικό. Τα broken links είναι οι σύνδεσμοι που είναι καταχωρημένοι στην σελίδα μας και δεν οδηγούν πουθενά. Μπορούν να βρεθούν πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τα Google Webmastertools. Metatags κ.τ.λ. περνάνε σε δεύτερη μοίρα.
  • Στο σκέλος που αφορά την ποιότητα των backlinks τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε αν τα backlinks είναι ποιοτικά ή όχι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βάζουμε συνδέσμους προς την σελίδα μας, μόνο σε social media μεγάλης εμβέλειας και σε ιστοσελίδες που είναι απολύτως σχετικές με την δική μας.
  • Από τα μέσα Νοεμβρίου η Google έχει λανσάρει πιλοτικά το Google Author tags. Η συγκεκριμένη παράμετρος θα επηρεάσει δραματικά τον τρόπο που εμφανίζονται τα αποτελέσματα καθώς και η σειρά τους, στην μηχανή αναζήτησης. Θα είναι σε πλήρη ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Θα είναι κάτι σαν πιστοποίηση της ιδιοκτησίας του περιεχομένου των άρθρων και κατ' επέκταση των ιστοσελίδων. Για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι και πολύ σοβαρό, ετοιμάζω ένα αναλυτικό άρθρο το οποίο θα το δημοσιεύσω μέσα στην εβδομάδα αυτή. Προς το παρόν, κρατήστε το ότι τα blogs θα αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των eshop.
  • Τέλος, η ποιότητα των σχολίων θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Σχόλια ανώνυμα με ένα link στο τέλος θα αναγνωρίζονται ως spam από την Google και θα επηρεάζουν αρνητικά την κατάταξη ενός άρθρου. Οι τζάμπα μάγκες τελειώνουν, όποιος θέλει να προωθήσει κάτι θα πρέπει να δουλέψει ή να πληρώσει.
Η Google δείχνει τον δρόμο προς τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για διαφήμιση ή θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για την συντήρηση blogs με ποιοτικό περιεχόμενο, ή θα πρέπει να ξοδέψουν χρήματα για να αναλάβουν τις σελίδες τους επαγγελματίες στο SEO. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Οι υπόλοιπες, μη εμπορικές ιστοσελίδες θα αρχίσουν να αισθάνονται πιο άνετα, μιας και μηχανή αναζήτησης φαίνεται ότι θα τις προτιμάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου