Δουλειά από το σπίτι με τα Google Places (Μέρος Β')

δουλειά μέσω ίντερνετ με google places

Πως το κάνω
Η πρώτη μας δουλειά είναι να βρούμε ποιοι επαγγελματίες δεν έχουν σελίδα Google place (η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα). Μπορούμε να περιοριστούμε στην αρχή, στην γειτονιά μας ή στην ευρύτερη περιοχή μας και σταδιακά να απλωθούμε και πιο μακρυά. Πηγαίνουμε στην μηχανή αναζήτησης και γράφουμε για παράδειγμα "οδοντίατροι ανατολική Θεσσαλονίκη". Από την επιλογή "περισσότερα" που μας δίνει η google, επιλέγουμε "places". Με αυτόν τον τρόπο εντοπίσαμε ποιοι οδοντίατροι έχουν σελίδα google place. Πηγαίνοντας πίσω στην αναζήτηση, μπαίνουμε στον χρυσό οδηγό ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα με οδοντιάτρους μας εμφανίζει η μηχανή αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε βρει μια ομάδα από υποψήφιους πελάτες για αρχή. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα υπάρχουν μόνο 2 οδοντίατροι με σελίδα google place και πάνω από 70 χωρίς σελίδα. 




Το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς είναι η προσέγγιση τους. Το face to face είναι αποτελεσματικό σχεδόν 100%, αλλά δεν το "έχουν" όλοι. Άλλοι τρόποι προσέγγισης είναι το τηλέφωνο και το email. Αν πουλήσετε την υπηρεσία σας για 5-10€, να είστε σίγουροι ότι όλοι οι επαγγελματίες που θα καταλάβουν την χρησιμότητα μιας σελίδα google place, θα σας συστήσουν και σε άλλους. Γι' αυτό καλό είναι να τυπώσετε και μερικές κάρτες με το τηλέφωνο και το email σας επάνω.

Συμβουλές
  • Αν χρησιμοποιήσετε φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα για βίντεο, μπορείτε να χρεώσετε και κάτι παραπάνω.
  • Αν το δεύτερο κομμάτι της δουλειάς σας φαίνεται δύσκολο, ξεκινήστε από συγγενείς, γνωστούς και φίλους, έως ότου πάρετε τον αέρα.
  • Στην κατασκευή της σελίδας να δώσετε μεγάλη προσοχή στις λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιείτε, γιατί από αυτές εξαρτάται το πότε θα εμφανίζεται στον χάρτη.
  • Πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για πελάτες, φροντίστε να αποκτήσετε κάποιες πρόχειρες γνώσεις επάνω στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας, μιας facebook fanpage, μιας σελίδας google+, κ.τ.λ. Οι επαγγελματίες είναι θετικοί σε κάτι οικονομικό και καλό.
  • Μπορεί να μεγαλώσουν οι δουλειές σας πολύ γρήγορα και να μην προλαβαίνετε, γι' αυτό φροντίστε να έχετε από κοντά και κάποιον επαγγελματία  web developer-designer.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος των επαγγελμάτων που μπορείτε να απευθυνθείτε. Ακόμα και ένας περιπτεράς θα ήθελε να βλέπει την φωτογραφία του περιπτέρου του στο διαδίκτυο για 5€.
Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανένας που να κάνει αυτή τη δουλειά μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα. Οπότε όποιος από σας την ξεκινήσει, ας φροντίσει στο μέλλον να μου αποδώσει τα ποσοστά που δικαιούμαι !!!!!!
Καλή επιτυχία.

3 σχόλια :

  1. Πολύ ενδιαφέρον και δεν το βρίσκω ιδιαίτερα δύσκολο από αυτα που διαβαζω, σε σχέση με κάποια άλλα... Θα το δοκιμάσω αρχικά σε εμένα
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
    Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω καταλάβει κατι... εκτος το google maps, πως αλλιως διαφημίζεται όποιος φτιαξει σeλίδα στο google?
    Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή