Πως να ξεφορτωθείτε άχρηστα πράγματα στο διαδίκτυο και να τα αντικαταστήσετε με άλλα, χρήσιμα

ιστοσελίδα για δωρεάν ανταλλαγή αντικειμένων
Όλοι έχουμε στο σπίτι μας πράγματα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια και απλά πιάνουν χώρο. Συνήθως κάποια στιγμή τα πετάμε. Κάποιοι προτιμούν να τα πουλήσουν. Είναι μάλιστα πολύ της μόδας οι ιστοσελίδες τύπου ebay, όπου μπορεί ο καθένας να κερδίσει κάποια χρήματα από παλιά αντικείμενα.
Μια έξυπνη όμως ιδέα, ήρθε να μας δώσει μία άλλη επιλογή, πιο αυθεντική. Την ανταλλαγή των άχρηστων πραγμάτων μέσω διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο από τη μία μπορούμε να ξεφορτωθούμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και από την άλλη, να αποκτήσουμε κάτι που χρειαζόμαστε και το έχει στην κατοχή του κάποιος που δεν το χρειάζεται.




SWAPP
Αυτά συμβαίνουν στο swapp.gr. H Phaistos Networks Ανώνυμος Εταιρεία Έρευνας Ανάπτυξης νέων Τεχνολογιών & Εφαρμογών Internet, με έδρα τις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, που παρέχει στους επισκέπτες του διαδικτύου, διαθέτει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.swapp.gr, την πλατφόρμα / υπηρεσία swap για την ανταλλαγή προϊόντων. Είναι μια ιστοσελίδα που λειτουργεί  με την υποστήριξη του nescafe frappe και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάξουν τα πράγματα τους εντελώς δωρεάν. Ο ρόλος του swapp είναι να φέρει σε επαφή τους ανθρώπους. Μπορείς να βρεις αντικείμενα κάθε είδους, από ηλεκτρονικά είδη και συσκευές, έως και ρούχα, παιχνίδια, εργαλεία κ.τ.λ. Όλα τα αντικείμενα ανήκουν σε ιδιώτες και δεν αγοράζονται, παρά μόνο ανταλλάζονται.
Η δημιουργία λογαριασμού είναι απλή και δωρεάν. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως χρέωση στις ανταλλαγές

Πως γίνεται η ανταλλαγή
Για να ανταλλάξεις  ένα αντικείμενο, πρέπει να δημιουργήσεις έναν  λογαριασμό με τα πραγματικά σου στοιχεία. Στη συνέχεια, ανεβάζεις μια φωτογραφία και δίνεις μια μικρή περιγραφή για το  αντικείμενο που θέλεις να ανταλλάξεις. Από εκεί και πέρα έχεις δύο επιλογές: Μπορείς να περιμένεις τις προτάσεις ανταλλαγής που θα σου γίνουν από άλλους χρήστες ή να ψάξεις ανάμεσα στα αντικείμενα του SWAPP και προτείνεις εσύ πιθανές ανταλλαγές! Για να ολοκληρωθεί μια ανταλλαγή θα πρέπει ή να συναντηθείς με τον κάτοχο του άλλου αντικειμένου και να το αλλάξετε χέρι-χέρι, ή να κάνετε την ανταλλαγή ταχυδρομώντας ο καθένας το αντικείμενο του στον άλλον.




Αν επισκεφτείτε τον ιστότοπο είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πάρα πολλά χρήσιμα για σας αντικείμενα. Το δύσκολο είναι να θέλει και ο άλλος τα δικά σου αντικείμενα. Με λίγη καλή θέληση πάντως, ξεπερνιέται αυτό το εμπόδιο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν με το SWAPP!!

Δες και άλλες έξυπνες ιδέες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου