Δωρεάν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για το ίντερνετ μάρκετινγκ

Δωρεάν εργαλεία για το ίντερνετ μάρκετινγκ
Τα εργαλεία που ακολουθούν, τα χρησιμοποιούν οι marketers ανά τον κόσμο, είναι αποδεδειγμένα χρήσιμα και απολύτως ασφαλή για σας και τον υπολογιστή σας. Συμβάλουν στην οργάνωση και μείωση του χρόνου εργασίας. Χωρίς αυτά, μία δουλειά μιας ώρας, μπορεί να χρειαζόταν και μία μέρα για να γίνει (ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που έχετε να διαχειριστείτε).





1. Blogger - Wordpress
Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα στα γρήγορα. Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία αγοράς domain και χώρου φιλοξενίας. (αυτό μπορεί να γίνει αργότερα). Ακόμα και αν κάποιος marketer δεν ικανοποιείται από ένα blog, είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τη λειτουργία των δύο αυτών πλατφορμών.
Μπορείς μέσα σε μερικά λεπτά να στήσεις και να πετάξεις μέσα στον ιστό, μια ιστοσελίδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις από πριν, έναν σκελετό της σελίδας, να τον έχεις αποθηκευμένο σε ένα αρχείο και κάθε φορά που χρειάζεται να κάνεις μια ιστοσελίδα, να δημιουργείς ένα καινούργιο blog, στο οποίο θα φορτώνεις το αποθηκευμένο αρχείο. Στο αρχείο - σκελετό, θα είναι ήδη ρυθμισμένα τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, η μπάρα του μενού και η μορφή των άρθρων. Όλες δηλαδή οι χρονοβόρες ρυθμίσεις.
Η δημιουργία blog είναι δωρεάν και στα δύο. Υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες παρόμοιες, αλλά οι συγκεκριμένες έχουν υψηλό pagerank και πολύ αξιόπιστους servres.

2. nvu.com
Το NVU είναι ένας δωρεάν html editor. Αποτελεί την καλύτερη λύση, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά κάποιου λογισμικού που να επεξεργάζεται html κωδικούς. Στην ιστοσελίδα nvu.com μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν λογισμικό. Είναι συμβατό με windows, linux και macintosh. Χρησιμοποιείται από το 2005. Δεν χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις για να το χρησιμοποιήσετε.

3. Υπηρεσίες clouds
Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια σαν εργαλεία στο διαδίκτυο και έχουν έρθει για να απλοποιήσουν την ζωή, όσων χρησιμοποιούν και ανταλλάσσουν αρχεία online. Και για έναν μάρκετερ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Σε αυτά τα “σύννεφα” μπορείς να αποθηκεύσεις όλων των ειδών τα αρχεία, να τα επεξεργαστείς από οποιονδήποτε υπολογιστή και να τα μοιραστείς με άλλους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν free hosting για υλικό που θέλετε να μοιράσετε από την σελίδα σας.
Τα σημαντικότερα clouds είναι:
το Google Drive με 5 giga δωρεάν χώρο αποθήκευσης
το Dropbox με 2 giga αλλά και δυνατότητα έως και 16 giga μέσω συστάσεων
το Megacloud με 8 giga και δυνατότητα έως και 16 giga μέσω συστάσεων.
Για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, θα πρέπει να αγοράσετε κάποιο επιπλέον πακέτο που χρεώνουν οι εταιρίες. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά clouds και να μοιράζετε τα αρχεία σας σε αυτά.




4. Roboform
Όποιος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ακόμα και αν δεν το κάνει για επαγγελματικούς λόγους, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ένα σωρό usernames και κωδικούς πρόσβασης. Το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς για την είσοδο σε διαφορετικά sites και να κινδυνεύει η ασφάλειά του. Το λογισμικό αυτό οργανώνει όλους αυτούς τους κωδικούς και δίνει τη δυνατότητα μέσα από το μενού του, να επιλέξουμε σύνδεση σε οποιοδήποτε site έχουμε κάνει εγγραφή. Λειτουργεί online και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε από οποιονδήποτε υπολογιστή θέλουμε. Έχει δωρεάν δοκιμή για 30 μέρες και μετά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποιο πακέτο ή στην δωρεάν έκδοση που έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Δωρεάν εργαλεία για την προώθηση της ιστοσελίδας σας
Δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας άρθρων
Δωρεάν εργαλεία για web design

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου