10 συμβουλές για το affiliate marketing από την Clickbanner

affiliate marketing infographic
 • Χιλιάδες ελληνικά sites και blogs αξιοποιούν σήμερα την δύναμη του affiliate marketing. Δες τι μπορείς να κάνεις και συ, για να αυξήσεις τα έσοδα σου από το affiliate marketing.

 • Links σε άρθρα. Ενσωμάτωσε affiliate links μέσα στο κείμενο των άρθρων σου, ώστε να στέλνεις τον χρήστη κατευθείαν σε συγκεκριμένα προϊόντα, ή σε συγκεκριμένες σελίδες του διαφημιζόμενου.
 • Facebook & Twitter posts. Στις αναρτήσεις που κάνεις στα social media, ενσωμάτωσε το affiliate link, μια μικρή περιγραφή, ή ακόμη και φωτογραφία του προϊόντος που προωθείς.
 • Σχετικά άρθρα. Ετοίμασε άρθρα που περιγράφουν το προϊόν, ή που το συγκρίνουν με κάποιο παραπλήσιο, είτε να το προτείνεις σαν λύση σε κάποιο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στοχευμένες (landing pages) που να ταιριάζουν με το κοινό σου.
 • Ποικιλία δημιουργικών. Χρησιμοποίηση ποικιλία δημιουργικών σε διάφορες διαστάσεις, ώστε να μπορέσεις να αποφασίσεις ποια διάσταση και ποιο δημιουργικό λειτουργεί καλύτερα στο site σου. Ανανέωνε τα δημιουργικά συχνά, ειδικά όταν αναφέρονται σε προσφορές που λήγουν.
 • Video. Μπορείς να προβάλεις video σχετικά με το προϊόν, όπως συνεντεύξεις ή tutorials. Θα μπορούσες ακόμα και να πάρεις συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη του προϊόντος, 'ωστε να δημιουργήσεις μοναδικό περιεχόμενο.
 • Pay-per-click διαφημίσεις. Χρησιμοποίησε το Adwords και τα Facebook Ads για να αυξήσεις την κίνηση στα άρθρα που έχεις ενσωματώσει τα affiliate links ή ακόμα και να στέλνεις απευθείας τους χρήστες, στην σελίδα του διαφημιζόμενου.
 • Κουπόνια / προσφορές. Προώθησε εκπτωτικούς κωδικούς (κουπόνια) στους επισκέπτες σου, ώστε να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των χρηστών και να τους δώσεις ένα έξτρα κίνητρο για να αγοράσουν. Μπορείς ακόμα να μοιράσεις δωρεάν δείγματα του προϊόντος ή δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας.
 • Αξιολογήσεις. Μπορείς να παραθέσεις την δική σου γνώμη για το συγκεκριμένο προϊόν, ή να προσκαλέσεις και άλλους χρήστες να μοιραστούν την εμπειρία τους, αφήνοντας τα σχόλια τους στην συγκεκριμένη σελίδα.
 • Newsletter. Ετοίμασε newsletter τα οποία να αναφέρονται ή να προωθούν το συγκεκριμένο προϊόν και στείλε το στη βάση των παραληπτών σου. Μπορείς για παράδειγμα να καθιερώσεις να στέλνεις ένα newsletter με "το προϊόν της εβδομάδας".
 • Σύντομες διαφημίσεις. Μπορείς να τοποθετήσεις ανάμεσα στα άρθρα ή στο newsletter σύντομες διαφημίσεις κειμένου, με το λεκτικό που έχει υποδείξει ο διαφημιζόμενος. Όσο πιο σχετικές είναι οι διαφημίσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις.
Τα 10 αυτά tips περιλαμβάνονται σε ένα infographic που έχει δημιουργήσει η Clickbanner  και το έχει δημοσιεύσει στο blog της.
Το affiliate marketing είναι εδώ, μάθε να βγάζεις χρήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου