Πως να βγάλω χρήματα online από χειροποίητες κατασκευές

Πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες τους αρέσει να φτιάχνουν μικρό-κατασκευές, όμορφα πράγματα και χρήσιμα. Από κοσμήματα, διακοσμητικά, κεριά, αξεσουάρ καπνού, είδη σπιτιού και ότι άλλο καλλιτέχνημα μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Κάποιοι από αυτούς έχουν δοκιμάσει να το κάνουν επάγγελμα για πλήρη ή μερική απασχόληση. Πόσοι όμως από αυτούς γνωρίζουν το Etsy.com;




Το Etsy είναι μια πλατφόρμα με πάνω από 15 εκατομμύρια πελάτες, η οποία εμπορεύεται μικρό-κατασκευές. Το καλό είναι ότι δεν απαιτείται να είσαι ο ίδιος κατασκευαστής. Μπορείς να πουλάς κατασκευές άλλων, αρκεί βέβαια να μπορείς να τις αγοράζεις φτηνά, έτσι ώστε να σου μένει κέρδος. Μπορεί ο καθένας να γίνει μέλος ως πωλητής, εντελώς δωρεάν. Υπάρχει χρέωση 0,20$ σε κάθε αντικείμενο που ανεβάζεις και 3,5% κρατήσεις στις πωλήσεις. Δηλαδή ουσιαστικά στήνεις το δικό σου κατάστημα χωρίς να επενδύσεις χρήματα!
Πως μπορεί να δουλέψει στην πράξη
Πολλοί από τους παραπάνω καλλιτέχνες, έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ιστοσελίδες, στις οποίους παρουσιάζουν τα έργα τους και προσπαθούν να τα πουλήσουν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και να τους ζητήσετε συνεργασία, ώστε να μεταπωλήσετε τα έργα τους εξασφαλίζοντας ένα μικρό ποσοστό από το κέρδος. 
Με την ίδια τακτική μπορείτε να προσεγγίσετε όσους περισσότερους καλλιτέχνες βρείτε και να επιλέξετε τα καλύτερα έργα του καθενός. Αφού θα έχετε φτιάξει το προφίλ σας και την σελίδα σας στο Etsy, θα αρχίσετε να ανεβάζετε τις δημιουργίες των άλλων σαν να τα έχετε φτιάξει εσείς. Το μόνο έξοδο σας είναι τα 0,20$ για το κάθε αντικείμενο που θα ανεβάσετε. 
Το ιδανικό είναι να βρείτε δημιουργίες που να καλύπτουν πολλές διαφορετικές ανάγκες. Δηλαδή και κόσμημα και διακόσμηση σπιτιού και αντίκες και κουκλάκια και είδη καπνού κ.τ.λ. Σε όσες περισσότερες κατηγορίες εμφανίζεστε τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να προβείτε και σε πώληση. Πάντα υπάρχει και η προοπτική να σας βρει και κάποιος επαγγελματίας που θα θελήσει να παραγγείλει πολλά κομμάτια ή να βρεθεί κάποιος με τον οποίο θα έχετε μακροχρόνια συνεργασία.




Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, αλλά η συγκεκριμένη έχει 15 εκατομμύρια πελάτες από όλο τον κόσμο και είναι το καλύτερο μέρος για να στήσεις μια τέτοια επιχείρηση.
Οι συναλλαγές γίνονται μόνο με πιστωτική κάρτα, οπότε για να γίνεις πωλητής θα πρέπει να δηλώσεις και μια ενεργή κάρτα. Δεν υπάρχει καμιά επιπλέον κράτηση, πέρα των 0,20$.

Αν είστε ο ίδιος κατασκευαστής τότε τα πράγματα για σας θα είναι ακόμα πιο εύκολα, μιας και θα έχετε κάποια βάση για να ξεκινήσετε.

Εκτός από τις χειροποίητες κατασκευές μπορείτε να εμπορεύεστε και αντίκες, αρκεί να είναι μεγαλύτερες των 20 ετών.

Επισκεφτείτε το Etsy και δείτε πως φτιάχνουν τα προφίλ τους οι άλλοι, με ποιον τρόπο περιγράφουν τις δημιουργίες τους και σε τι τιμές πουλάνε τα έργα τους. Εάν έχετε το καλλιτεχνικό μέσα σας, είμαι σίγουρος ότι αξίζει μια προσπάθεια!

Δες και άλλους τρόπους για να βγάλεις λεφτά



2 σχόλια :

  1. μου αρεσε κ μου αρεσει αλλα δεν ξερωω.... για συναρμολογηση και προσ πωληση ειναι μια χαρα τα μικροαντικειμενα λειπουν τον τροπο κ σιτε να μπορεισ να επιλεξεισ και και και .....καλοοο να τα ειχα μπροστα μ ετσι να επιλεξω απο μια μεγαλη γκαμα και πανω απο ολα στην φθεινια ...και συμβουλεσ τοτε το ''παλευω''....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι γίνεται με το φορολογικό κομμάτι στο etsy?Είναι νόμιμο και το αναλαμβάνει το ίδιο το etsy? Δε θα θελα να βρεθώ μπλεγμένη..σ ευχαριστώ ελπίζω να το δεις και να μου απαντήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή