Πλεονεκτήματα του Video Marketing






Στο ίντερνετ μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές μέθοδοι προώθησης. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες είναι το affilate marketing, το social media marketing, οι απευθείας πωλήσεις, το email marketing κ.α.
Αν και συνήθως μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω μεθόδους και αν είναι δυνατόν και άλλες, παρόλο αυτά μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους για την απόδοση της κάθε μίας ξεχωριστά. Και σε αυτήν την σύγκριση το video marketing αναδεικνύεται πρώτο. Με μια σύντομη ματιά μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε τα πλεονεκτήματά του:


  • Τo σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρθηκε και πρωτύτερα. Η δυνατότητα που έχει να επιδρά στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για κάποιον που θέλει να αγοράσει μια ηλεκτρική συσκευή, να μπορεί να δει και να ακούσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που την πουλάει, να μιλάει γι’ αυτήν.
  • Η ευκολία της κατασκευής του είναι το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημά του, αν σκεφτεί κανείς ότι για να στήσει μια επιχείρηση, affiliate δίκτυο και να το υποστηρίζει, χρειάζεται να ξοδέψει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο για να αποδώσει.
  • Αφού φτιαχτεί το video, δεν επιβαρύνει πλέον με κόστος την επιχείρηση. Δεν απαιτεί κάποιον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και το ανέβασμα του, στα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες-κοινότητες video είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται συντήρηση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανταγωνιστές.
  • Ένα video έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει μια πληροφορία και να την κάνει κατανοητή πολύ πιο εύκολα από ένα μακρόσυρτο και δυσνόητο κείμενο. Ειδικά αν πρόκειται για την παρουσίαση κάποιου προϊόντος, το βίντεο είναι το απόλυτο εργαλείο. Μπορεί να πει μέσα σε 2-3 λεπτά όσα θα πει ένα πολυσέλιδο εγχειρίδιο.
  • Τέλος, καμιά άλλη μορφή μάρκετινγκ δεν μπορεί να δώσει τη ζωντάνια και τη διαδραστικότητα που προσδίδει ένα βίντεο σε μια ιστοσελίδα. Και οι σελίδες των επιχειρήσεων χρειάζονται την φιλικότητα και την αμεσότητα αυτή, για να κρατήσουν τους επισκέπτες, όση περισσότερη ώρα γίνεται.


2 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Να προσθέσω επίσης σαν πλεονέκτημα, ότι τα βίντεο εμφανίζονται πολύ ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης Εγώ έχω μια εταιρία κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων και είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που αναλαμβάνουμε την κατασκευή και προώθηση ενός video σαν αποκλειστική εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε λίγο οι ιστοσελίδες θα γίνουν τηλεοράσεις. χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή