Google Adwords - Πως να αξιοποιήσετε την διαφήμιση αποτελεσματικά.

αποτελεσματική διαφήμιση στο google adwordsTo Google Adwords είναι αναγκαίο κακό για τις περισσότερες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες. Η δυσκολία της εμφάνισης μιας ιστοσελίδας στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης, οδηγεί τους περισσότερους στην τοποθέτηση διαφημίσεων. Αυτό φυσικά μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επωφελές για μια επιχείρηση και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Οι περισσότερες όμως καμπάνιες στο adwords είναι από λίγο έως πολύ αποτυχημένες. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν η καμπάνια του είναι επιτυχημένη 100%. Οι διάφοροι παράμετροι και η εμπλοκή μιας μηχανής (μηχανή αναζήτησης) περιπλέκουν τόσο πολύ τα πράγματα που τελικά γίνονται ασαφή.


Η Google καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, ώστε να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους και να τους σπρώξει προς την επιτυχία. Αυτό γίνεται προσθέτοντας συνεχώς καινούρια εργαλεία και παραμέτρους προς αξιοποίηση. Αυτά όμως μπορεί να τα παρακολουθεί και να τα διαχειρίζεται κάποιος έμπειρος στο adwords. Οι υπόλοιποι απλά πετάνε τα λεφτά τους.




Αν συνεχίσει έτσι η Google, σε λίγο καιρό θα πρέπει να έχεις τελειώσει πυρηνική φυσική για να διαχειριστείς μια καμπάνια. Για να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί μόνος του την διαφήμιση του, χωρίς να σκορπάει χρήματα θα πρέπει:
  • Να αποφύγει τα πολλά κλικ, αλλά με λίγες πωλήσεις.
  • Να γνωρίζει πως θα κάνει τις βασικές ρυθμίσεις που απαιτούνται στην αρχή και του εξοικονομήσουν χρήματα σε βάθος μηνών.
  • Να οργανώνει με αποδοτικό τρόπο ομάδες διαφημίσεων.
  • Να βρίσκει λέξεις κλειδιά με μεγάλη ζήτηση και μικρό κόστος ανά κλικ.
  • Να γράφει ελκυστικά κείμενα διαφημίσεων ώστε να προσελκύει ποιοτικά κλικ.
  • Να χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τρόπο στόχευσης για κάθε διαφήμιση.
  • Να αξιοποιεί το δίκτυο των χιλιάδων συνεργαζόμενων sites της Google.
  • Να εκμεταλλευτεί την οικονομική διαφήμιση στο YouTube και στα κινητά.
  • Να παίρνει εύκολα αποφάσεις, χάρη στα στατιστικά του AdWords και του Google Analytics.
Σε πρώτη φάση και για απλές καμπάνιες τα παραπάνω αρκούν. Για πιο σύνθετες καμπάνιες τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν νομίζετε ότι δεν γνωρίζετε τα παραπάνω, μην δοκιμάσετε μόνοι σας το Adwords. Είναι σίγουρο ότι θα σπαταλήσετε χρήματα. Και το κακό είναι ότι δεν θα το καταλαβαίνετε ότι ξοδεύετε παραπάνω χρήματα, αφού δεν θα ξέρετε να διαβάζετε τα αποτελέσματα. Καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον με εμπειρία.




Εδώ στο mister-payment αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους εργασίες. Όποιος ενδιαφέρεται ρίχνει μια ματιά εδώ: optimize your business.

Εναλλακτικά θα πρέπει να ξεκινήσετε με πολύ μικρό πορτοφόλι, για να περιορίσετε τις απώλειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου