Πως να βγάλω χρήματα από ένα βιβλίο με προσωπικά δικαιώματα

plr marketplace - βιβλία με προσωπικά δικαιώματα
Η αγορά ψηφιακών προϊόντων με προσωπικά δικαιώματα στην Ελλάδα, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Απορίας άξιο, γιατί τέτοιου είδους προϊόντα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε όλους. Η τιμή αγοράς των προϊόντων είναι πάρα πολύ χαμηλή σε αντίθεση με την χρήση τους, που είναι πολυδιάστατη. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι η αγορά προϊόντων με “ονοματεπώνυμο” είναι υπερτιμημένη, είτε ότι η αγορά προϊόντων με προσωπικά δικαιώματα είναι αχρείαστη.

Αγοράζοντας ένα ebook από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να το διαβάσετε και μετά να το αφήσετε στον υπολογιστή σας. Οτιδήποτε άλλο επιχειρήσετε , θα είναι παράνομο. Σε αυτόν τον χώρο τα δεδομένα αλλάζουν. Ο κάτοχος του βιβλίου είναι και απόλυτος κυρίαρχός του. Μπορεί να το αλλάξει, να το χαρίσει, να το πουλήσει, να το κάνει ότι θέλει.




Ας δούμε όμως μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορώ να βγάλω χρήματα από ένα βιβλίο με προσωπικά δικαιώματα:
  • Συνδυάστε τα ebook σας, για να φτιάξετε ένα καινούριο
    Μια καλή ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο των βιβλίων με προσωπικά δικαιώματα που έχετε, για να δημιουργήσετε ένα καινούριο. Αυτό μπορεί να γίνει, αν πάρετε μερικά κεφάλαια από κάθε βιβλίο, τα συνδέσετε και φτιάξετε κάτι καινούριο με πιο πλούσιο περιεχόμενο.
    Πολλοί κάνουν το εξής: Το κάθε κεφάλαιο το ξαναγράφουν με δικά τους λόγια, οπότε το καινούριο βιβλίο είναι εντελώς διαφορετικό από το αρχικό υλικό, που έχουν στα χέρια τους. 
    Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφάλαια από κάθε βιβλίο. Μπορείτε να πάρετε 2-3 από το καθένα, να τα ξαναγράψετε και να προσθέσετε και κάποιες φωτογραφίες αν θέλετε.
    Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι, ότι κανένας άλλος δεν θα πουλάει το ίδιο ebook με σας.
  • Δώρο στους συνδρομητές της ιστοσελίδας σας
    Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το email listing στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να το κάνετε σίγουρα. Με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνετε τα emails των επισκεπτών σας, τα οποία μπορείτε κατόπιν να χρησιμοποιήσετε για διάφορους σκοπούς. Ενημέρωσης ή προώθησης.
    Ο καλύτερος τρόπος για να ωθήσετε τους επισκέπτες να αφήσουν το email τους, είναι να τους προσφέρετε κάτι σαν δώρο. Μερικά ebooks είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Ποιος δεν θα ήθελε να λάβει δωρεάν μερικά χρήσιμα βιβλία.
  • Πουλήστε τα ebook σας στο eBay
    Μια πολύ καλή ιδέα για τα βιβλία σας είναι να τους δώσετε φυσική μορφή και να τα πουλήσετε στο eBay ή σε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα. Επειδή στο eBay (όπως και σε άλλα καταστήματα) δεν επιτρέπεται η πώληση προϊόντων με τη δυνατότητα “κατεβάσματος” (downloadable), θα πρέπει πρώτα να αντιγράψετε τα ebooks σε κάποιο cd. Μετά θα ορίσετε μια χαμηλή τιμή και θα στέλνετε στους αγοραστές τα cd ταχυδρομικώς.
    Βάλτε όσο πιο χαμηλή τιμή μπορείτε και, χρεώστε τα έξοδα αποστολής στον αγοραστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά βιβλία μαζί, σαν πακέτο, αρκεί να είναι σχετικά μεταξύ τους. Περισσότερα βιβλία μπορούν να πιάσουν καλύτερη τιμή και να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.
  • Πουλήστε τα βιβλία από τη σελίδα σας
    Αυτό μπορεί να γίνει με 4 τρόπους:
    Χρησιμοποιώντας PayPal buttons. Απλά ανεβάζετε τα βιβλία στη σελίδας σας και με δίνετε τη δυνατότητα στους υποψήφιους πελάτες σας, να τα αγοράσουν και να τα κατεβάσουν άμεσα.
    Χρησιμοποιώντας τη διαδικασία που αναφέρθηκε για το eBay. Δίνοντας δηλαδή στα βιβλία σας φυσική μορφή.
    Χρησιμοποιώντας κάποια online υπηρεσία που να αναλαμβάνει να πουλήσει τα βιβλία σας, όπως το AKAKIA
    Χρησιμοποιώντας κάποια online υπηρεσία, που αναλαμβάνει να δώσει στα βιβλία σας φυσική μορφή και σας δίνει και εργαλεία πώλησης, όπως το LULU.




Για να γραφτεί το άρθρο χρειάστηκε η βοήθεια της plr-marketplace.eu. Είναι η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα όπου μπορείτε να βρείτε τέτοια ebook.

Χρήματα από προϊόντα με προσωπικά δικαιώματα
Πως να βγάλω χρήματα από ένα βιβλίο με προσωπικά δικαιώματα
Άλλοι τρόποι για να βγάλω χρήματα από ένα ebook με προσωπικά δικαιώματα

    2 σχόλια :