10 συμβουλές για το email marketing

συμβουλές για το email marketing
Τα τελευταία 10 χρόνια το email marketing θεωρείται το σοβαρότερο εργαλείο για όποιον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο διαδίκτυο. Αν και τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο των social media, στο ίντερνετ μάρκετινγκ, ο ρόλος του έχει κάπως περιοριστεί. Τα social media είναι πιο εύκολα στην χρήση τους και χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα “πιθανών πελατών”. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούν να έχουν την αποτελεσματικότητα μιας λίστας με email. Σταδιακά οι έμπειροι marketers επιστρέφουν πάλι στην ακαταμάχητη δύναμη του email marketing

Το email είναι ένα σπουδαίο επαγγελματικό εργαλείο, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα ενισχύσει σημαντικά τις όποιες επιχειρηματικές προσπάθειες κάνετε στο διαδίκτυο και θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας.




Όποιος ασχολείται με το email marketing, παίζει με τους αριθμούς. Το μέγεθος της λίστας του, το ποσοστό επιτυχίας, τα κέρδη κ.τ.λ. Όλα είναι αριθμοί και στατιστική. Η δουλειά του είναι να βελτιώνει τα νούμερα αυτά. Να καλυτερεύει την στατιστική του απόδοση. Αν και το email είναι κάτι τελείως προσωπικό, το email marketing είναι εντελώς απρόσωπο. Αν προσπαθήσει να το δει κάποιος έξω από τους αριθμούς, το πιο πιθανό είναι να χάσει τον δρόμο του.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί και τελειοποιηθεί μια σειρά από τεχνικές, που κάνουν το email markeiting ασυναγώνιστο. Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από συμβουλές και τακτικές, που είναι δοκιμασμένες και, αν τις αξιοποιήσετε στο έπακρο, τότε σίγουρα θα έχετε καλά αποτελέσματα. 
  1. Χρησιμοποιήστε λίστες με άδεια. Η υποκλοπή μιας λίστας δεν θα σας βοηθήσει. Γιατί δεν θα γνωρίζετε την συμπεριφορά της στον τομέα που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια λίστα, βεβαιωθείτε ότι είναι “ειδική”. Δηλαδή ότι οι διευθύνσεις είναι έγκυρες και ανήκουν σε ανθρώπους, που έχουν επιλέξει να δέχονται emails, παρόμοια με αυτά που θα τους στέλνετε εσείς. Μακροσκελής λίστες από ανθρώπους ετερόκλητους δεν είναι αποδοτικές.
  2. Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο λογισμικό για να συλλέξετε emails από το διαδίκτυο, φροντίστε να επεξεργαστείτε πολύ την λίστα, πριν την χρησιμοποιήσετε. Να στείλετε αρχικά κάποιο ενημερωτικό email, ώστε να δώσετε την δυνατότητα σε όσους δεν ενδιαφέρονται, να διαγραφούν. Αρκετά spam -mails διακινούνται στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να τα πολλαπλασιάσετε.
  3. Το ιδανικό είναι να χτίσετε την δική σας λίστα. Για να το πετύχετε, θα χρειαστείτε μια ιστοσελίδα. Συμπεριλάβετε σε αυτήν ένα opt-in, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εγγραφούν και να λαμβάνουν email επικοινωνίας από σας.
  4. Ως κίνητρο, μπορείτε να προσφέρετε κάτι δωρεάν, σε αντάλλαγμα για την υπογραφή τους. Ένα δωρεάν ebook, ένα εκπτωτικό κουπόνι, ή οτιδήποτε μπορεί να είναι ελκυστικό. Κάντε το απλό, ζητώντας μόνο το email τους και όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες. Σε αντίθεση περίπτωση οι επισκέπτες θα φεύγουν.
  5. Υϊοθετήστε μια επίσημη πολιτική σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγετε και το πώς θα χρησιμοποιηθούν. Βεβαιωθείτε ότι κάθε συνδρομητής έχει την δυνατότητα να διαβάσει αυτούς τους όρους.
  6. Τιμήστε τους όρους αυτούς.
  7. Βάλτε ένα όριο στον αριθμό των email που στέλνετε σε κάθε συνδρομητή. Το πολύ ένα την εβδομάδα. Περισσότερα, σίγουρα δεν θα είναι ευπρόσδεκτα. Το ιδανικό είναι 2 κάθε μήνα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κουράζετε τους αποδέκτες και δεν προλαβαίνουν να σας ξεχάσουν. 
  8. Ρυθμίστε το σύστημά σας, για το πόσες αποτυχημένες προσπάθειες θα κάνει σε κάθε email. Έτσι θα διατηρήσετε τη λίστα σας καθαρή από ανενεργά email.
  9. Αποφύγετε τα συνημμένα αρχεία στα email σας. Πολλοί από τους αποδέκτες δεν θα τα ανοίξουν.
  10. Αποφύγετε και τις φωτογραφίες. Σε πολλούς δεν θα ανοίγουν. Ειδικά αν χρησιμοποιούν το Chrome. Ένα logo που θα δημιουργήσετε, είναι αρκετό για να γίνονται αναγνωρίσιμα τα email σας. Δημιουργήστε ένα email απάντησης, έτσι ώστε οι συνδρομητές σας να μπορούν να απαντήσουν σε κάποιο μήνυμα σας.

1 σχόλιο :

  1. Fantastic beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how caan
    i subscribe for a weblog web site? Thhe account
    helped me a applicable deal. I have been tinby bit acquainted of this your broadcast offered shiny transparent concept

    My website; how to cose gerber folding knife - ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή