5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα social media

5 στατιστικά στοιχεία για τα social media
Αν χρησιμοποιείται τα social media για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας ή την επιχείρηση σας, τότε είναι καλό να γνωρίζεται τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία. Μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε και βλέπετε τα social media.

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα κοινωνικά δίκτυα, μας επιβάλουν να αναπροσδιορίζουμε συχνά τις τακτικές και στρατηγικές που ακολουθούμε σε αυτά. Τα στατιστικά στοιχεία που ακολουθούν αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.




  • Ψάχνετε για δουλειά; Έχετε στείλει αμέτρητα βιογραφικά; Ή μήπως ψάχνετε συνεργάτες ρωτώντας φίλους και γνωστούς; Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που ψάχνετε. Το Linkedin, ένα επαγγελματικό εργαλείο που έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο must στην αναζήτηση εργασίας και εργαζομένων, τρέχει πλέον με ταχύτητα μίας εγγραφής νέου μέλους κάθε ώρα. Αν και οι χρήστες του δεν είναι τόσο ενεργοί όσο στα άλλα σημαντικά δίκτυα, όλο και περισσότερες εταιρίες αναζητούν προσωπικό μέσω του δικτύου.
  • Τα social media είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος μάρκετινγκ. Το 93% των υπευθύνων μάρκετινγκ, χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για επαγγελματικούς λόγους. Ειδικά οι στρατηγικές social media marketing είναι δραστηριότητες που αποτελούν βασικό άξονα της διαφημιστικής καμπάνιας μιας επιχείρησης. Το ποσά που ξοδεύονται για αυτόν τον σκοπό αυξάνονται συνεχώς. Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους.
  • Το facebook έχει πάνω από 1.000.000.000 λογαριασμούς και υπολογίζεται ότι έχει πάνω από 800.000.000 ενεργούς χρήστες. Από αυτούς, τα 184.000.000 συνδέονται μόνο από το κινητό τους τηλέφωνο. Δεν χρησιμοποιούν ούτε pc, ούτε laptop/tablet. Αυτό μετατρέπει το facebook σε προέκταση του χεριού τους, και μπορούν να ενημερώνονται πλέον σε πραγματικό χρόνο, με συνέπεια την αλλαγή του χρόνου μετάδοσης των πληροφοριών.
  • Τα social media δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των νεαρότερων. Το twitter έχει άνοδο 76% στην χρήση του από ομάδες που ηλικιακά ανήκουν μεταξύ 55 και 64 χρονών. και η άνοδος συνεχίζεται και το 2013. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα social media έχουν εισχωρήσει πλέον σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
  • Την τελευταία δεκαετία η νούμερο ένα δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο ήταν το πορνό. Η βιομηχανία του πορνό είναι η μεγαλύτερη στο διαδίκτυο. Πλέον τα social media το ξεπέρασαν και συνεχίζουν με την ίδια δυναμική. Καθημερινά μεγαλώνουν το κοινό τους, ενώ και νέα κοινωνικά δίκτυα κάνουν την εμφάνιση τους.
  • Αν και το 62% των υπευθύνων μάρκετινγκ των εταιριών ασχολούνται με το blogging, παρόλα αυτά οι εταιρίες τους δεν έχουν προσλάβει έναν full time blogger. Μόνο το 9% έχει προβεί σε τέτοιες προσλήψεις. Γνωρίζουν ότι το content marketing είναι το πιο ανερχόμενο must στο μάρκετινγκ και δημιουργούν εταιρικά blog για να ενημερώνουν το κοινό τους, αλλά δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης θέσης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου