15 τεχνικές για το email marketing

15 technics for email marketing
  1. Χρησιμοποιήστε μια μορφή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) για τα email σας. Εγγραφείτε σε ενημερωτικά δελτία άλλων, για να δείτε, πώς τα χρησιμοποιούν οι άλλοι. Κρατήστε σημειώσεις σχετικά με το τι τράβηξε την προσοχή σας. Ρωτήστε την άποψη των φίλων σας, για το αν τους αρέσει το δικό σας και γιατί. 
  2.  Μην στέλνετε email, αν δεν έχετε τίποτα να πείτε. Η άσκοπη επανάληψη θα σας κοστίσει σε συνδρομητές. 
  3.  Κάντε το περιεχόμενο του email ενδιαφέρον. Αποφύγετε τη δημιουργία της εντύπωσης ότι είναι spam. Αυτό γίνεται με την μη χρησιμοποίηση μόνο κεφαλαίων γραμμάτων στον τίτλο. Επίσης μην συμπεριλαμβάνετε στον τίτλο λέξεις όπως: free, δωρεάν, κερδίστε, τυχερός κ.τ.λ. Βεβαιωθείτε ότι το όνομα του παραλήπτη εμφανίζετε στο “Προς”. Έτσι δείχνει πιο προσωπικό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, χρησιμοποιώντας πρόγραμμα, που περιλαμβάνει αυτόματα το όνομα του συνδρομητή στο email.
  4. Κρατήστε το email σας σύντομο και συμπαθητικό. Τυποποιημένα μηνύματα είναι πιθανόν, να επιφέρουν την διαγραφή του αναγνώστη. Τα email να αναφέρουν πάντα στο τέλος το όνομα του αποστολέα, δηλαδή το δικό σας. Αυτό βοηθάει, για να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης και σταθερότητας με τους συνδρομητές σας.
  5. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παραπλανητικό τίτλο, για να δελεάσετε τον αναγνώστη. Ο τίτλος πρέπει να είναι περιγραφικός και αντιπροσωπευτικός του κυρίως σώματος του email. Από την άλλη πάλι, κρατήστε τον ζωηρό και, μην χρησιμοποιείτε τίτλους όπως: Newsletter Οκτωβρίου, ή ενημερωτικό δελτίο.
  6. Κάντε σαφές στον αποδέκτη, ότι μπορεί ελεύθερα να διαβιβάσει το email σας σε άλλους, αν αυτός το επιθυμεί. Αυτή η μορφή ιογενούς μάρκετινγκ, μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών σας, με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό και πάντα πρέπει να περιλαμβάνει συνδέσμους (links) προς τις σελίδες των προϊόντων σας.
  7. Τα email να περιλαμβάνουν την δυνατότητα διαγραφής του αποδέκτη από τη λίστα σας. Έτσι κρατάτε τη λίστα καθαρή από άχρηστα emails. Αυτό μπαίνει πάντα στο τέλος του κειμένου.
  8. Να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο. Αυτό θα δείξει εγκυρότητα από μέρους σας.
  9. Η μορφοποίηση του κυρίως σώματος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός καλού email. Μην χρησιμοποιείτε παραγράφους. Χρησιμοποιήστε λίστα με κουκίδες, γιατί το κείμενο γίνεται πιο ευανάγνωστο. Να αποφεύγετε τα κεφαλαία γράμματα, όπως και την πλάγια γραφή, γιατί στην οθόνη είναι πιο δύσκολη η ανάγνωση ενός κειμένου. Τα χρώματα να είναι έντονα, γιατί τα ελαφρύτερα, γίνονται δυσανάγνωστα σε λευκό φόντο. Χρησιμοποιήστε κοινές γραμματοσειρές, στις οποίες είναι συνηθισμένα τα περισσότερα μάτια.
  10. Συμπεριλάβετε κάποιο κίνητρο, για να επισκεφτεί ο αναγνώστης τη σελίδα σας. Όπως κάποιο καινούριο προϊόν, μια έκπτωση ή κάποια καινούρια προσφορά.
  11. Να ευχαριστείτε πάντα τους συνδρομητές σας, για τον χρόνο που αφιερώνουν και για την υποστήριξη που σας δείχνουν.
  12. Κρατήστε τα άρθρα στη σελίδα σας, στα οποία αναφέρονται τα emails, ακόμα και αν περάσει καιρός. Κάποιοι μπορεί να το διαβάσουν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
  13. Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την διανομή των email marketing σας. Κάποιο που να σας δίνει μια έκθεση, για να δείτε αν έχει γίνει επιτυχημένα η παράδοσή τους. Να εξετάζετε συχνά αυτές τις εκθέσεις. Συγκρίνοντάς τες με την κυκλοφορία στην σελίδα σας, θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τις ιδιαιτερότητες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
  14. Χρησιμοποιήστε κάποιο λογισμικό, για να μετρήσετε και να ταξινομήσετε τα απαντητικά email. Αυτό θα καταστήσει πιο εύκολο την επεξεργασία τους και την μετατροπή τους σε χρήσιμα δεδομένα. Αν, το ποσοστό των απαντήσεων που λαμβάνετε είναι μικρότερο του 5%, θα πρέπει να επανεξετάσετε τον τρόπο προσέγγισης των συνδρομητών σας.
  15. Πέρα από τα τακτικά σας email, χρησιμοποιήστε και ενδιάμεσα κάποια εορταστικά ή email διακοπών. Σε αυτές τις περιόδους θα βρείτε τους συνδρομητές σας πιο χαλαρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου