Τι πρέπει να αποφύγετε όταν ταχυδρομείτε στην email λίστα σας.

email marketing strategies
Όταν αποφασίζετε να έχετε μια μια opt-in λίστα στην κατοχή σας, δεν πρόκειται απλά για ένα προωθητικό email που θα στείλετε στους συνδρομητές σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει να ανησυχείτε, για να μην έχετε επιπλοκές. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ωθήσετε τους ανθρώπους, να γίνουν συνδρομητές σας, αλλά υπάρχουν και πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε, για να αποτρέψετε τους συνδρομητές, από το να διαγραφούν από τη λίστα σας. 

Εκτός από αυτό, σίγουρα θέλετε να αποφύγετε και προβλήματα με το νόμο και τον πάροχο του ίντερνετ σας. Υπάρχουν κανόνες και νόμοι που προστατεύουν τα προσωπικά δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο, από το spamming. Πολλές εταιρίες, για να αποφύγουν τέτοιου είδους προβλήματα, τροφοδοτούν τους πελάτες τους με προσαρμοσμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Με μια opt-in λίστα όμως, αποφεύγετε αυτού του είδους τα προβλήματα, αφού οι συνδρομές γίνονται οικειοθελώς. Απλά δεν πρέπει να ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στο email, την επιλογή της διαγραφής. Γιατί υπάρχει η περίπτωση, να δόθηκε το email κάποιου, κατά την εγγραφή, χωρίς την έγκρισή του. 




Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη λίστα σας καθαρή και εύχρηστη. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Να είστε σίγουροι, ότι η επένδυσή σας, θα αποδώσει. 

Δώστε προσοχή στα ανεπίδοτα emails. Είναι τα emails τα οποία, για άγνωστο λόγο δεν παραδόθηκαν στον παραλήπτη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Μπορεί ο server να ήταν απασχολημένος εκείνη την στιγμή, μπορεί να παραδόθηκε σε λάθος χρόνο., μπορεί ο αποστολέας να διέγραψε το email του ή μπορεί να είναι λάθος η ηλεκτρονική διεύθυνση. Διαχειριστείτε τη λίστα σας, τοποθετώντας επισημάνσεις, σε όσες διευθύνσεις δεν ολοκληρώθηκε η παράδοση. Συγκρίνετε διαφορές μαζικές αποστολές, για να δείτε ποιες διευθύνσεις δεν ανταποκρίνονται και διαγράψτε τiς. Ελέγξτε επίσης μήπως σε κάποιες από αυτές υπάρχουν εμφανή λάθη και διορθώστε τα. Παράδειγμα αντί για “.hotmail.com” έχετε μια διεύθυνση με κατάληξη “hotnail.com.




Πάντα να συμπεριλαμβάνετε στο email σας, την επιλογή “διαγραφή από τη λίστα”. Όταν κάποιος από τη λίστα σας, καταθέτει ένα τέτοιο αίτημα, να το παίρνετε πάντα στα σοβαρά. Αν συνεχίσετε να τους ταχυδρομείτε, θα είστε spammer. Και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα και εσείς και η επιχείρησή σας. Αν μπείτε στη μαύρη λίστα των παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ, θα χάσετε πολλούς συνδρομητές και μάλιστα μαζικά.

Μην παρέχετε πορνογραφικό περιεχόμενο στα email σας. Είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφήσεις την ηλικία του παραλήπτη και μπορεί να έχετε προβλήματα με τις αρχές. Γενικά να αποφεύγετε να συμπεριλαμβάνετε στα email σας, μηνύματα άσχετα με την επιχείρησή σας, όπως άλλα brand names.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου