Ποια Social Media πλατφόρμα να χρησιμοποιήσω για την επιχείρηση μου

list of socal media
Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι για να μεγαλώσει μια επιχείρηση πρέπει να συμμετέχει σε όσα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί. Στο διαδίκτυο αυτό γίνεται μέσω των social media. Αν κάποια εταιρεία-επιχείρηση δεν έχει κάποιο  ειδικό στέλεχος που να ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα, είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία της ένταξης σε αυτά. 

Αν η εταιρεία σας βρίσκεται στο σημείο αυτό και θέλετε να κάνετε το ξεκίνημα σας στα social media, ρίξτε μια ματιά στην λίστα που ακολουθεί. Θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα, που θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την στρατηγική σας.

Twitter: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ' όλους. Μεμονωμένα άτομα έως και πολυεθνικές εταιρείες. Μπορείς να μοιραστείς σύντομα μηνύματα, πολλές φορές την ημέρα. Κλειδί της επιτυχίας είναι να βρεις αυτούς που θέλουν να σε ακούσουν. Στην Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη.




Instagram: Τρόπος ζωής , φαγητό, μόδα κλπ, είναι τα ενδιαφέροντα των χρηστών του. Μπορείς να μοιράσεις οπτικό περιεχόμενο και μικρά βίντεο έως 15 δευτερόλεπτα. υπάρχει ζώνη για επιχειρήσεις και η καλύτερες ώρες για μοίρασμα υλικού είναι τα σαββατοκύριακα. Μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως για προσωπικές προβολές.

LinkedIn: Χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, εργοδότες και ανθρώπους που ψάχνουν εργασία. Αν η επιχείρηση σας απευθύνεται σε άλλες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να λείπετε από το linkedin. Δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Σωστά συμπληρωμένο το προφίλ της εταιρείας, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Πολύ μεγάλη η εξέλιξη του στην Ελλάδα, λόγω της αυξημένης ανεργίας στην χώρα.

Facebook: Δεν χρειάζονται συστάσεις, είναι γνωστό σε όλους. Ιδιαίτερα αποδοτικές οι διαφημίσεις του, μιας και είναι στοχευμένες ακριβώς στο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Google+: Είναι το "facebook" της Google και οι κακές γλώσσες λένε ότι οι επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν, έχουν ευνοϊκή μεταχείρηση στην μηχανή αναζήτησης της Google.  Αποτελεί must για κάθε εταιρεία, όπως επίσης και η σύνδεση του με τα Google Places. Χρησιμοποιείται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από ανθρώπους που χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google, όπως οι bloggers.

Youtube: Το μεγαλύτερο trent του διαδικτύου. Ακόμα και αν η επιχείρηση σας δεν έχει οπτικοακουστικό υλικό, θα πρέπει να δημιουργήσετε. το ίδιο το youtube σας δίνει την δυνατότητα να το κάνετε. Το Youtube διαθέτει την δεύτερη πιο εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης μετά την μηχανή της Google.

Pinterest: Διασκέδαση, μόδα, διακόσμηση, ταξίδια και ότι μπορεί να παράξει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα και η αναλογία των χρηστών ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, είναι 1:4. Η μηχανή αναζήτησης που διαθέτει δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόσφατο περιεχόμενο, οπότε όποιος το χρησιμοποιεί πρέπει να κάνει συχνά repin το περιεχόμενο του.

Αυτά είναι τα κυριότερα social media που κυριαρχούν στο ίντερνετ. Αν δεν σας φτάνουν μπορείτε να εξερευνήσετε και κάποια από αυτά που ακολουθούν επιγραμματικά.




MYSPACE.COM
ORKUT.COM
RENREN.COM
DEVIANTART.COM
KAIXIN001.COM
BADOO.COM
HI5.COM
XING.COM
TAGGED.COM
NETLOG.COM
SKYROCK.COM
LAST.FM
STUDIVZ.COM
TUENTI.COM
FOURSQUARE.COM
MEETUP.COM
IBIBO.COM
MYOPERA.COM
FOTOLOG.COM
FRIENDSTER.COM
CLOOB.COM
CYWORLD.COM
VIADEO.COM
SONICO.COM
MYLIFE.COM
MYYEARBOOK.COM
PLAXO.COM
CLASSMATES.COM
CAFEMOM.COM
GOODREADS.COM
XANGA.COM
CARE2.COM
DRAUGIEM.LV
MYHERITAGE.COM
REVERBNATION.COM




MOUTHSHUT.COM
BLACKPLANET.COM
VOX.COM
FLIXSTER.COM
FILMAFFINITY.COM
FETLIFE.COM
WAYN.COM
LIVEMOCHA.COM
CARINGBRIDGE.COM
RAVELRY.COM
MOCOSPACE.COM
STICKAM.COM
DAILYBOOTH.COM
TRIBE.NET
GRONO.NET
TROMBI.COM
LIBRARYTHING.COM
GENI.COM
BIGADDA.COM
IRC-GALLERIA.COM
MOG.COM
WEEWORLD.COM
YAMMER.COM
HABBO.COM
TRAVBUDDY.COM
WATTPAD.COM
FOCUS.COM
TRAVELLERSPOINT.COM
ANOBII.COM
JAIKU.COM
FUBAR.COM
NASZA-KLASA.PL
VAMPIREFREAKS.COM
BLOGSTER.COM
RAPTR.COM
ACADEMIA.EDU
WAKOOPA.COM
SHELFARI.COM
RYZE.COM
BIGTENT.COM
ZOO.GR
ITALKI.COM
VIRB.COM
LFTOWN.COM
QAPACITY.COM
BIIP.NO
OPENDIARY.COM
DONTSTAYIN.COM
CELLUFUN.COM




EONS.COM
COZYCOT.COM
NEXOPIA.COM
WASABI.COM
GAMERDNA.COM
PARTNERUP.COM
LAFANGO.COM
TEACHSTREET.COM
SCIENCESTAGE.COM
INDABAMUSIC.COM
ZOOPPA.COM
MUXLIM.COM
FACEPARTY.COM
KIWIBOX.COM
ITSMY.COM
GAYS.COM
SOCIALVIBE.COM
GOVLOOP.COM
WEREAD.COM
LISTOGRAPHY.COM
TALTOPIA.COM
FACES.COM
EXPLOROO.COM
COUCHSURFING.COM
QUECHUP.COM
TALKBIZNOW.COM
PASSPORTSTAMP.COM




DISABOOM.COM
GOGOYOKO.COM
EPERNICUS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου