Google Panda 4.0

google panda logo
Εδώ και κάποιες ώρες η Google τρέχει το νέο Panda που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την κατάταξη στην μηχανή αναζήτησης. Δεν πρόκειται για την μηνιαία σχεδόν ενημέρωση που λαμβάνει χώρα, αλλά για κάτι τόσο σημαντικό, ώστε η ίδια η Google να το ονομάσει Panda 4.0

Να θυμίσω ότι το panda είναι ο αλγόριθμος που εξετάζει την ποιότητα της ιστοσελίδας. Η Google στην προσπάθεια της να περιορίσει την εμφάνιση ιστοσελίδων χαμηλής ποιότητας σε υψηλές θέσεις, έχει δημιουργήσει αυτό το αρκουδάκι που ταλαιπωρεί εκατομμύρια webmasters σε όλο τον κόσμο. Επίσης να θυμίσω ότι το panda δεν έχει καμία σχέση με τα backlinks των ιστοσελίδων, ούτε με την δικτύωση τους. Αυτό το έχει αναλάβει το Google Penguin. 

Σύμφωνα με τον Matt Cutts, η νέα έκδοση θα επηρεάσει το 7,5% των ιστοσελίδων με αγγλικό περιεχόμενο (δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία), οι οποίες θα πάρουν τον κατήφορο. Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο και αναμένονται σοβαρές ανακατατάξεις τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.




Ο αλγόριθμος είχε αλλάξει πριν από ένα χρόνο περίπου και στο μεσοδιάστημα έκανε απλές μηνιαίες ενημερώσεις. Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι η Google δεν δούλευε για μία ακόμη φορά κάτω από μυστικότητα, με σκοπό την τελειοποίηση του Panda.

Όπως μας είπε ο Matt Cutts: "Η έκδοση του Google Panda 4.0 αλλάζει τον τρόπο και τα κριτήρια που θα χαρακτηρίζονται οι ιστοσελίδες για να εμφανίζονται στην κορυφή ή στο κάτω μέρος των αποτελεσμάτων. Θα μπορούσε να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Βασικά, η Google σχεδίαζε εκείνη την εποχή να «μαλακώσει» τον αλγόριθμο Panda κατά τρόπο που θα δώσει στις μικρότερες επιχειρήσεις την ευκαιρία της επιπλέον προβολής."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου