Δωρεές και χορηγίες

Δυστυχώς στην Ελλάδα αν ζητήσεις δωρεά θα σε πούνε ζητιάνο. Αν ρίξετε μια ματιά σε αμερικάνικα blogs θα δείτε ότι τα περισσότερα έχουν ένα banner ή κάποια υποσελίδα, ή κάποιου είδους τομέα που μπορεί ο επισκέπτης αν μείνει ενθουσιασμένος από το περιεχόμενο να έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποια χρηματική δωρεά προς τους ιδιοκτήτες. Εδώ, αν βάλω εγώ στο blog μου κάτι τέτοιο θα λέτε ότι ψάχνω για μαλ...ες. Τέλος πάντων, εκεί έχουν διαφορετική νοοτροπία, είναι λίγο πιο αφελής και αθώοι σ' αυτά. Άντε να βγάλεις τώρα εσύ από το μυαλό του Ελληνάρα, ότι ο διπλανός του δεν θα προσπαθήσει να τον πιάσει κορόιδο!! Δεν είμαστε ακόμα και πολύ εξοικειωμένοι με τις συναλλαγές μέσω δικτύου και έχουμε και άδειες τσέπες πια οι περισσότεροι. Για όσους πιστεύουν ότι κόπος τους και ο χρόνος που αφιερώνουν για να διατηρούν ένα αξιόλογο blog πρέπει να ανταμοίβεται όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά, ας οπλιστούν με θάρρος και ας προσθέσουν ένα τέτοιο section στο blog τους. Αρκεί να δώσετε έναν paypal account για να μπορεί να κάνει κάποιος κατάθεση.




Πάμε και στις χορηγίες.
Για να συνεχίσετε να διαβάζετε σημαίνει ότι δεν έχετε μπάρμπα ούτε τον Κόκκαλη ούτε τον Βαρδινογιάννη. Πάντως αν έχετε φίλο, συγγενή ή γνωστό επιχειρηματία μην διστάζετε να του κάνετε μια πρόταση. Αν δεν είστε οικονομικά πιασμένοι, θα δείτε ότι σιγά σιγά θα γράφετε αραιότερα άρθρα, αν δεν έχετε κάποιο όφελος  οικονομικό, μέχρι που κάποια στιγμή θα τα παρατήσετε. Δεν θα γίνετε πλούσιοι από μια χορηγία, απλά θα πάρετε ενέργεια για να συνεχίσετε, πιο πολύ ψυχολογική ένεση θα είναι παρά οικονομική. Επιλέξτε κάποια επιχείρηση που να έχει όμως κάποια σχέση με τη θεματολογία σας. Για να έχει και ο χορηγός κάποια ανταπόδοση. Και να ξέρετε ότι θα χρήματα που θα πάρετε εκπίπτουν από από την εφορία για τον χορηγό. Γι' αυτό και οι μεγάλες εταιρίες σκορπάνε εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις και χορηγίες. Θα τους τα έπαιρνε η εφορία έτσι κι αλλιώς.

***ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG: Εγώ έχω ένα πλάνο για ανεύρεση χορηγού που το θεωρώ μεγάλο (μπορεί να είναι και βλακεία βέβαια) και θα το μοιραστώ μαζί σας κάποια στιγμή, σύντομα και αφορά την από κοινού ανεύρεση χορηγού. Ήδη δουλεύω το κείμενο που θα σας στείλω. Σε γενικές γραμμές θέλω να κάνουμε μια ομάδα με 10 ή 20 blogs διαφορετικού θεματικού ενδιαφέροντος το καθένα, με ιδιοκτήτες από πολλά μέρη της χώρας με σκοπό να βγούμε μπροστά επιθετικά!!! Αν κάποιος αναγνώστης είναι δικηγόρος, παρακαλώ να μου στείλει ένα mail, θα χρειαστούμε την βοήθεια του, κατά προτίμηση από την Αθήνα γιατί ίσως χρειαστούν και κάποιες διαπραγματεύσεις.






12 σχόλια :

  1. Στειλε μου ενα μειλ φιλε Κωστα για να καταλαβω περισσοτερα στο kostasfilippos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. farmakerhpena, εκφράζω την άποψη μου στη σελίδα affiliates programs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά, Κώστα και ίσως, για κάποιον που μπορεί να κινηθεί ανάλογα, πολύ αποδοτικά. Θα σε παρακολουθώ και θα συμμετέχω κι εγώ στα σχέδια σου. Το δικό μου ιστολόγιο είναι ταξιδιωτικό, γράφω επίσης ταξιδιωτικούς οδηγούς (τζάμπα εννοείται) σε ένα site. Ελπίζω να οργανώσεις τις ιδέες σου και να οργανωθούμε όλοι κι εμείς μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα σαν Φαρμακοποιός έχω ένα μπλογκ που γράφω θέματα σχετικά με την υγεία . Αυτό που λές το σκεπτόμουνα και εγώ γιατί έχω παρατηρήσει ότι έχει αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα. Περιμένω ιδέες σου για χορηγέιες . Οπως είπες δεν θα γίνουμε πλούσιοι αλλά είναι το κάυσιμο να το συντηρούμε.
    www.farmakopoios.blogspot.com
    cherokee_16346@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θανάση η ιδέα υπάρχει και υπάρχει εδώ και καιρό. Το πρόβλημα είναι άλλο. Δεν υπάρχει τρόπος να την κατοχυρώσεις στην Ελλάδα. Ψάχνομαι για την νομοθεσία της ευρωπαικής ένωσης τώρα. Αν χρειαστεί θα ψάξω και σε αμερική μεριά, εκεί υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Και αυτό γιατί δεν εμπιστεύομαι κανέναν σε καμιά εταιρία, που μπορεί να μας πει "γεια σας, δεν ενδιαφερόμαστε" και να την υλοποιήσει μόνος του μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστό Κώστα πές μας νέα σου. αν χρειαστείς το email μου τοχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eιμαστε το καφε χιλια μυρια κυμματα.... και ενδιαφερομαστε και μεις !!!
    περιμενουμε νεα !!!!
    issallos ~ melissalli

    email: cafe1000@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το μελλον ειναι οι διαφημησεις που μπορεις να βρεις μονος σου απο διαφορα καταστηματα,μπαρ,επιχειρησεις κ.τ.λ
    αν θες ριξε μια ματια κι εδω,μιλαμε για μουσικη
    www.pantoukaipanta.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα είμαι κι εγω μέσα. Έχω ένα μπλοκ με άρθρα ποικίλης ύλης από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
    myvernews.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουμε ένα αθλητικό blog και προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να βγάλουμε λίγα λεφτά. Αφού φτάσαμε 35 ευρώ με την google adsense μας κλείσανε τον λογαριασμό χωρίς λόγο..Τώρα προσπαθούμε με την mybet αλλά τα λεφτά είναι πολύ λίγα. Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα με τους χορηγούς είναι καλή αλλά πως βρίσκεις χορηγούς;΄Πρέπει εσύ να τους κυνηγήσεις; http://goalstoterma.blogspot.gr/ ρίξε μια ματιά άμα θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρει κανείς τι γίνεται με την εφορία; Σκέφτομαι να ανεβάσω κάποια κείμενα στα αγγλικά και ελπίζω σε καμμιά δωρεά μέσο paypal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή