Online marketing - Αρθρογραφία: Προώθηση ιστοσελίδας μέσω Facebook και άλλων social media

Ένας σωστός τρόπος σκέψεις για να πάει καλά μια ιστοσελίδα γενικότερα, είναι να μπορέσει κανείς να βρει τρόπους για να προσελκύσει επισκέπτες στο site του. Αν ήδη χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες δικτύωσης, θα έχετε δει πόσο εύκολο είναι να βρεις παλιούς γνωστούς, καινούργιους φίλους, πελάτες κλπ. Δεν είναι λοιπόν κάτι καινούργιο, είναι όμως κάτι πολύ αποδοτικό. Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα social media σαν μέσω προβολής για την επιχείρησή τους και για να μπορέσουν να επεκταθούν σε καινούργιο online κοινό. Πως γίνεται λοιπόν να ξεκινήσει κανείς μια τέτοια κίνηση. 





Πρώτα από όλα αν θέλετε να ξεκινήσετε μια καμπάνια marketing σε μια ιστοσελίδα σαν αυτές θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Από τη στιγμή που φτιάξετε το λογαριασμό σας μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά να φτιάχνετε links που θα σας φανούν χρήσιμα και να συμμετέχετε σε group σχετικά με το αντικείμενο σας. Αυτά τα group για σας μπορεί να είναι καινούργιοι επισκέπτες-πελάτες ή ακόμα και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν ακριβώς το ίδιο με σας. Χρησιμοποιείστε τα social media σαν έναν τρόπο για να διευρύνετε την αγορά και να συναντήσετε ανθρώπους που πραγματικά χρειάζεστε.

Κάπου εδώ εμπλέκεται και το κομμάτι SEO. Σιγουρευτείτε πως ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτού που για πολλούς αποτελεί παιχνίδι ή κάποιες στιγμές ξεκούρασης από τη καθημερινότητα, εσείς χρησιμοποιείτε σωστά και με βάση τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας (SEO), το περιεχόμενο που ανεβάζετε. Όπου περιεχόμενο, εννοούμε τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τα links που θα δημιουργηθούν. 

Ποια είναι αυτά τα περίφημα sites που προσφέρουν όμως ευκαιρίες για Online marketing και πως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει σε ποια αξίζει να κάνει κάποια κίνηση και σε ποια απλά χάνει το χρόνο του? Λίγο πολύ είναι γνωστά τα site που έχουν τεράστια επισκεψημότητα και παγκόσμια αναγνώριση. Ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Twitter ή το Digg, είναι σίγουρο πως θα σας προσφέρουν ευκαιρίες να βγείτε προς τα έξω αρκεί να τις εκμεταλλευτείτε. Μπείτε επίσης στη διαδικασία να σκεφτείτε και τον τοπικό παράγοντα. Πολλές ιστοσελίδες προσφέρουν τα παραπάνω αλλά απευθύνονται κυρίως σε αγγλόφωνο κοινό ή κοινό εκτός Ελλάδας. Εσείς κρίνετε από την αγορά που σας ενδιαφέρει και εκεί προωθήστε το site σας. Το ελληνικό κοινό δείχνει να προτιμά τα blogs , οπότε αυτή θα ήταν μια καλή ιδέα για την προβολή της ιστοσελίδας σας.
Ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία καλής εντύπωσης. Το group πρέπει να κάνει «ντόρο», δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ταχύτερη εξάπλωση μέσα από την καθημερινή συνομιλία μεταξύ των χρηστών. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε την ανάγκη να επισκέπτονται το group σας σε καθημερινή , αν είναι δυνατόν βάση , κρατώντας το ενημερωμένο και προσθέτοντας καινούργιο υλικό.

Η περιήγηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως λέγονται στα Ελληνικά, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αντλήσετε πελατολόγιο από εκεί που δεν το περιμένατε και κυρίως χωρίς έξοδα λειτουργίας. Μπορείτε ακόμα να ερευνήσετε κατά πόσο σας συμφέρει να προχωρήσετε σε πληρωμένες καταχωρίσεις, διαφημίσεις, πηγαίνοντας ακόμα πιο στοχευμένα και επιθετικά. Σε καμία όμως περίπτωση μην παρασυρθείτε από τα πρώτα αποτελέσματα μιας επί πληρωμή καμπάνιας. Τα καλύτερα αποτελέσματα είναι αυτά που δημιουργεί από μόνο του το κοινό. Άλλωστε και η φήμη των πιο μεγάλων δικτύων όπως για παράδειγμα το Facebook, κάπως έτσι χτίστηκε. 

ΠΗΓΗ: seofuture.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου