Online marketing - Αρθρογραφία: ROI, η μετατροπή των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας σε πελάτες

Το ROI - Return on Investment είναι εκείνη η μονάδα μέτρησης της επιστροφής της επένδυσης που έχουμε κάνει. Με αυτή τη μονάδα μέτρησης είμαστε σε θέση να δούμε πότε μια επένδυση είναι επιτυχημένη ή όχι. Η δυσκολία υπολογισμού ενός ROI για μια ιστοσελίδα έχει να κάνει όταν έχουμε να κάνουμε με το SEO – Search engine optimization. Δεν είναι εύκολος ο υπολογισμός της απόδοσης του SEO σαν πρακτική online marketing από τη στιγμή που σε αυτό το μέγεθος συνεισφέρουν κι άλλες πρακτικές προώθησης μιας ιστοσελίδας. Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι η όσο καλύτερη καταγραφή των στατιστικών των μεθόδων προώθησης μιας ιστοσελίδας. 

Ο υπολογισμός του ROI μιας online καμπάνιας με τη συμμετοχή του SEO





Από τη μια ο βασικός στόχος μιας ιστοσελίδας είναι να προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες στις σελίδες της. Από την άλλη, πρέπει όλους αυτούς τους χρήστες ιδανικά να τους μετατρέψει σε πελάτες. Είναι ένα μετρίσιμο μέγεθος και ονομάζεται conversion rate. Το παραπάνω μέγεθος έχει εφαρμογή και στη PPC καμπάνια. Ο υπολογισμός είναι απλός. Ο αριθμός των χρηστών που βλέπει τη διαφήμιση διαιρούμενος με τον αριθμό που επιλέγει να πατήσει στη διαφήμιση και να κάνει την εισαγωγή του στην ιστοσελίδα. Αντίστοιχα σε ένα online shop η μέτρηση έχει να κάνει με τον αριθμό των πελατών – αγοραστών διαιρούμενου με τον αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας.


Τρόποι για να αυξήσουμε το ποσοστό πωλήσεων σε σχέση με τις επισκέψεις μιας ιστοσελίδας


Οι περισσότεροι τρόποι αύξησης του ποσοστού μετατροπής πελατών έχουν να κάνουν με κάποια μορφή επένδυσης. Κι επειδή ήδη για μια ιστοσελίδα και τη βελτιστοποίησή της θα έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Δε αρκεί να εμφανιζόμαστε και να μας βρίσκουν εύκολα οι χρήστες. Είναι μόνο το πρώτο βήμα γιατί πρέπει όλοι αυτοί οι χρήστες να μετατραπούν σε πελάτες. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε καλή βάση δεδομένων και να κρατάμε συχνά αρχείο με στατιστικές πληροφορίες. Ακολούθως μερικοί τρόποι άμεσης βελτιστοποίησης του ROI είναι:

*Προσφέροντας διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Πολύ χρήστες δεν αγοράζουν με πιστωτική κάρτα. Αν δώσουμε και σε αυτούς τη δυνατότητα εναλλακτικής πληρωμής τότε θα έχουμε κερδίσει πελάτες.
*Δημιουργήστε φιλικούς προς τους χρήστες όρους χρήσης. Οι φιλικοί όροι χρήσης δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον στην ιστοσελίδα και προτρέπουν προς την αγορά προϊόντων τους χρήστες.
*Ασφάλεια ιστοσελίδας και γνωστοποίηση της στους χρήστες.
*Υποστήριξη και άμεσες πληροφορίες με εύκολο τρόπο.
*Άμεση ανταπόκριση σε αιτήματα επισκεπτών.

ΠΗΓΗ: seofuture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου