10 συμβουλές για να γράφετε affiliate αρθρα

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αυξήστε τους στοχευμένους επισκέπτες του site σας. Μία μέθοδος που συχνά ξεχνιέται είναι να γράφει κανείς affiliate άρθρα. Εδώ θα σας δώσουμε μικρές συμβουλές για να γράφετε τέτοιου είδους άρθρα και να πετυχαίνετε τους στόχους σας.




1. Μην προσπαθείτε να γράψετε το τέλειο άρθρο. Συχνά, όταν κάποιος γράφει affiliate άρθρα, περνάει πολύ χρόνο για να σκεφτεί τον τρόπο και την διαδικασία σαν να πρόκειται να γράψει Σαίξπιρ. Δεν χρειάζεται να είστε φιλόλογος για να γράψετε ένα τέλειο affiliate άρθρο. Αυτό που χρειάζεται είναι να γράψετε με έναν τρόπο που να έχει ενδιαφέρον και να δίνει πληροφορίες.

2. Σιγουρευτείτε ότι οι λέξεις κλειδιά εμφανίζονται συχνά στο άρθρο. Το ιδανικό είναι να υπάρχει η πιό σημαντική λέξη κλειδί στον τίτλο, στην 1η παράγραφο και στην τελευταία. Βέβαια, προσοχή να μην το παρακάνετε γιατί δεν θα έχετε το σωστό αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης.

3. Σιγουρευτείτε ότι στο άρθρο προτρέπετε τον αναγνώστη να κάνει μια ενέργεια. Στο τέλος του άρθρου θα πρέπει να τον προτρέπετε να μεταφερθεί σε μια άλλη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες. Αυτή θα είναι η σελίδα του διαφημιζόμενου. Εκεί δηλαδή που θέλετε να κάνει την ενέργεια(πώληση/εγγραφή) ο αναγνώστης.

4. Το άρθρο σας πρέπει να έχει πολλές πληροφορίες. Θα πρέπει ο αναγνώστης να νιώθει ότι μαθαίνει κάτι από αυτό το άρθρο ώστε να συνεχίσει να το διαβάζει και να κάνει και την επιθυμητή ενέργεια.

5. Μην γράφετε "γράμμα πωλήσεων". Μην είναι πολύ εμφανές ότι θέλετε να του πουλήσετε κάτι. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον πρώτο ενικό ( Εσύ) αλλά να φαίνεται ότι απευθύνεστε σε ένα ευρύ κοινό.

6. Οι προτάσεις σας να είναι σύντομες και περιεκτικές. Οι σύντομες προτάσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Η κάθε πρόταση θα πρέπει να περιέχει περίπου 20 λέξεις.

7. Μην χρησιμοποιείται βαρύγδουπες και μεγαλοπρεπείς λέξεις. Το κείμενο θα πρέπει να είναι απλό και στοχευμένο. Εάν κάποιος αναγνώστης διαβάσει μια άγνωστη λέξη θα φύγει. Και μην ξεχνάτε ότι ο αναγνώστης θα πρέπει να διαβάσει όλο το άρθρο για να πατήσει το affiliate link που θέλετε.

8. Χρησιμοποιήστε αρίθμηση και κουκκίδες. Το κείμενο πρέπει να είναι οργανωμένο και καθαρό. Οι παράγραφοι πρέπει να είναι σύντομοι. Ένα κόλπο είναι όταν έχετε τελειώσει το άρθρο, μισοκλείστε τα μάτια σας και δείτε το κείμενο. Υπάρχει μια μεγάλη παράγραφος που δεν θέλετε? Κάντε την δύο παραγράφους! Έτσι το κείμενο θα φαίνεται καλύτερο.

9. Εάν μπορείτε δώστε παραδείγματα και αληθινές ιστορίες. Έτσι εμπλουτίζετε το κείμενο και βοηθάτε τον αναγνώστη με την ροή του κειμένου.

10. Μην ξεχνάτε ότι ο τρόπος που διαβάζει κανείς σε μια οθόνη διαφέρει από αυτόν του τυπωμένου χαρτιού. Σε μια οθόνη θέλουμε να δούμε την σημαντική πληροφορία αμέσως. Σκεφτείτε τον εαυτό σας όταν βλέπει ένα μονοκόμματο κείμενο στο Internet. Εάν όμως ήταν οργανωμένο σε παραγράφους με αρίθμηση θα ήταν ευχάριστο και ξεκούραστο!

Μην βιαστείτε να μου δώσετε συγχαρητήρια για το άρθρο αυτό. Το δανείστηκα από την Clickbanner. Είναι τόσο καλογραμμένο, σε απλά ελληνικά, που δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το αναπαράγω.

3 σχόλια :

  1. Πάρα πολύ καλό το άρθρο! Θα το χρησιμοποιήσω για εκπαίδευση στους συνεργάτες μου.. Θα ήθελα αν ήταν εφικτό να προωθήσουμε το club shop. Ένα παγκόσμιο εκπτωτικό κλαμπ το οποίο τρέχουμε τώρα και στην Ελλάδα.. Είναι affiliate και mlm μαζί.. Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Σας αφήνω και το url της σελίδας μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλο αρθρο. επειδη ειμαι νεος στο θεμα του blogging και των διαφημισεων, μπορεις να μου επισημανεις ενα ιμειλ να σε ρωτησω 1-2 ερωτησεις? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεξιά στην σελίδα έχει "contuct me", ή στο kostanti@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή