Διαφημίσεις σε blogs - επιλογή

Η σωστή επιλογή μιας διαφήμισης σε blog εξαρτάται από τρεις παραμέτρους. Τον πάροχο που θα επιλέξουμε, τον τύπο της διαφήμισης και το περιεχόμενο της. Το αν έχουμε κάνει τον σωστό συνδυασμό, αποτυπώνεται στα κέρδη μας. Ας δούμε όμως με τη σειρά τους τρεις αυτούς παράγοντες.
Στο θέμα του παρόχου η εύκολη λύση ακούει στο όνομα adsense. Οι διαφημίσεις όμως που παίζει η google, παίζουν ταυτόχρονα και σε χιλιάδες άλλα sites. Αυτό κάνει τον επισκέπτη να συμπεριφέρεται ουδέτερα απέναντι τους. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διαφήμιση που δεν έχει παιχτεί πολύ. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από affiliate πάροχο. Το adsense είναι καταλληλότερο για διαφημίσεις στο τέλος των αναρτήσεων, γιατί εκεί μπορεί να πάρετε και κλικ κατά λάθος από τον επισκέπτη. Οι διαφημίσεις των affiliate networks είναι καταλληλότερες για τα κεντρικά σημεία των σελίδων. Το banner που θ εμφανίζεται στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας πρέπει να είναι και εντυπωσιακό.




Προτιμούμε διαφημίσεις στις οποίες έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε το κείμενο που προβάλλετε. Έτσι αποφεύγουμε τα τυποποιημένα μηνύματα, όπως "κάνε κλικ εδώ", βγάλε λεφτά", "χάσε κιλά". Χρησιμοποιούμε την φαντασία μας για να δώσουμε στον επισκέπτη κάτι διαφορετικό από αυτά που βομβαρδίζεται συνεχώς.

Το περιεχόμενο της διαφήμισης πρέπει να είναι ή απόλυτα σχετικό, ή απόλυτα άσχετο με το περιεχόμενο του blog μας. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πραγματοποιήσουμε το επιθυμητό deal. Στην δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε τον επισκέπτη λόγω της περιέργειας του. Αν τον χάσουμε, αυτό θα γίνει γιατί έχει βρει κάτι που τον ενδιαφέρει πραγματικά, οπότε και πάλι έχουμε αυξημένες πιθανότητες για deal. Οι ενδιάμεσες καταστάσεις είναι αποδεδειγμένα μη αποδοτικές.

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι χρειαζόμαστε πληθώρα επιλογών, για να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Αυτό επιτυγχάνεται αν έχουμε δημιουργήσει λογαριασμούς σε όσα περισσότερα networks μπορούμε. Και μην ξεχνάτε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να παίζετε τις ίδιες διαφημίσεις συνέχεια. Μπορείτε να τις αλλάζετε όσο συχνά θέλετε, για να έχει και το blog σας μια ανανεωμένη εικόνα κάθε τόσο.

1 σχόλιο :

  1. how's things misterpayment.blogspot.com admin discovered your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer search engine rank optimization small business seo backlinks angela backlinks Take care. John

    ΑπάντησηΔιαγραφή