Διαδικασία αγοράς ενός .gr Domain

Η αγορά ενός domain, είναι η κατοχύρωση του στο όνομα σας. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Υπάρχουν οι καταχωρητές(registrars) και τα μητρώα ονομάτων χώρου(registry).Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά μεταξύ τους.Τα μητρώα ονομάτων χώρου είναι εκείνα τα μητρώα τα οποία κρατάνε τα αρχεία για όλα τα καταχωρημένα domains.όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθεί κάποιο domain απευθείας μέσω αυτών. Τα μητρώα ονομάτων χώρου παραχωρούν αυτά τα δικαιώματα στους καταχωρητές οι οποίοι ουσιαστικά διαχειρίζονται και όλη την διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να κάνετε πολλά πράγματα εσείς.
Θα ασχοληθούμε τώρα με την καταχώρηση ενός .gr domain και αφήσω τα ξένα ονόματα χώρου για το επόμενο άρθρο, μιας και είναι λίγο πιο περίπλοκα, λόγω της αγγλικής ορολογίας που χρησιμοποιείται.




To ελληνικό μητρώο ονομάτων χώρου βρίσκεται στην διεύθυνση grweb.ics.forth.gr.Εδώ θα πάρετε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για τα ελληνικά ονόματα χώρου και επίσης υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξετε αν κάποιο ελληνικό domain name είναι διαθέσιμο με μια πολύ εύκολη διαδικασία. Εφόσον επιβεβαιώσετε ότι το όνομα χώρου της αρεσκείας σας είναι ελεύθερο η επόμενη κίνηση είναι να βρείτε τον κατάλληλο καταχωρητή ονομάτων χώρου για να αγοράσετε το όνομα. Η διαδικασία αγοράς είναι εξαιρετικά απλή.Εφόσον διαλέξετε τον καταχωρητή της αρεσκείας σας κάνετε μια εγγραφή και συμπληρώνετε μια απλή φόρμα με τα απαραίτητα αληθινά στοιχεία σας. Εφόσον τελειώσει η διαδικασία και γίνεται μέλος μετά μπορείτε να αγοράσετε ονόματα χώρου ελεύθερα.
Τα ελληνικά ονόματα χώρου θέλουν κάμποσες μέρες για να γίνουν αποδεκτά από την ΕΕΤΤ αλλά μπορείτε να τα έχετε στην διάθεση σας, για να τα χρησιμοποιήσετε, σχεδόν άμεσα.
Εφόσον αγοράσετε το όνομα που θέλετε οι Έλληνες καταχωρητές συνήθως προσφέρουν 2 τρόπους πληρωμής.Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με πιστωτική. Ελληνικές εταιρίες καταχώρισης είναι ενδεικτικά η Dnhost και η Hyperhosting.
Πάνω κάτω αυτή είναι η διαδικασία αγοράς ενός .gr domain name. Στο επόμενο άρθρο θα δούμε και για τις ξένες εταιρίες. Ευκαιρίες για να βγάλετε χρήματα από την μεταπώληση θα βρείτε σχεδόν αποκλειστικά με ξένα domains.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου