Domain names - καταχωρητές

Όπως είπαμε, "καταχωρητές" είναι ουσιαστικά οι χώροι όπου μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα domain. Έχουν επίσημες κρατικές άδειες και στον χώρο τους γίνονται και αγορές και πωλήσεις και παρκάρισμα. Υπάρχουν πολλοί, αλλά θα ρίξουμε μια ματιά στους σημαντικότερους. Σπουδαιότεροι για μας είναι αυτοί που έχουν τις καλύτερες τιμές και τις καλύτερες παροχές.




Οι κρατικές υπηρεσίες ορίζουν την τιμή στην οποία πωλείται ένα domain, αλλά ένας καταχωρητής έχει την δυνατότητα να παίξει με την τιμή προς τα κάτω , κάνοντας προσφορές προς τους πελάτες του. Έτσι δημιουργείται ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στους καταχωρητές, που είναι προς όφελος των πελατών. Οπότε πριν αγοράσουμε ένα domain, καλό είναι να ρίξουμε και μια ματιά σε 2-3 site, μήπως και το βρούμε φθηνότερο.

Ξεκινάμε με το Godaddy.com, το μεγαλύτερο site αγορών-πωλήσεων domain names. Έχει τις καλύτερες τιμές από όλα τα sites. Θα βρείτε μεγάλες προσφορές στις παγκόσμιες καταλήξεις (.com, .net, .org, .info, .co, .me, .biz). Τον Οκτώβριο ενώ σε όλους τους καταχωρητές τα .info είχαν πάνω από 10€, στο Godaddy κόστιζαν 1.49€. Έχει και πληθώρα εργαλείων για να επεξεργαστείτε τα domain σας, είτε για ανάπτυξη, είτε για πώληση. Τίποτε όμως δεν είναι δωρεάν, όλες οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές. Είναι το ιδανικό για κάποιον που διαχειρίζεται δεκάδες ή εκατοντάδες domains. Για κάποιον που ξεκινάει τώρα, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να αγοράσει και να πάει το domain στο Sedo να το παρκάρει, έως ότου προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τους μεγαλοκαρχαρίες του Godaddy.

Το Sedo.com είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο site. Στις τιμές είναι φαρμακείο, αλλά έχει δωρεάν cashparking, που είναι και μακράν το πιο αποδοτικό από όλους τους καταχωρητές. Ένα domain με αρκετά χτυπήματα στις μηχανές αναζήτησης, μπορεί να έχει έσοδα τόσα, ώστε να βγάζει τα έξοδα της ετήσιας ανανέωσης στο όνομα σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βιάζεστε να το πουλήσετε, μιας και δεν θα σας στοιχίζει τίποτα. Το κρατάτε μέχρι να πιάσει μια καλή τιμή στην αγορά.




Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο site είναι το papaki.gr. Η ιδανική λύση αν θέλετε να εμπορεύεστε .gr και .eu domains. και δω περιοδικά θα βρείτε προσφορές στις τιμές (τώρα έχει μισοτιμής τα .eu). Δυστυχώς δεν έχει cashparking (κανένας ελληνικός καταχωρητής δεν έχει), αλλά έχει σημαντικές παροχές, όπως η δωροεπιταγή του google adwords για κάθε αγορά domain. Δωρεάν hosting, προώθηση domains, κατασκευή eshop, σελίδα πώλησης και γενικά όλες τις σημαντικότερες υπηρεσίες που έχουν και οι ξένοι καταχωρητές.



Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τις επιλογές που έχουμε από την στιγμή που θα αγοράσουμε ένα domain.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου