Emai marketing μέσω newsetter

Το email marketing αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μεθόδους προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στο δίκτυο. Affiliate marketing χωρίς email marketing δεν γίνεται. Ας δούμε πως μπορούμε να προωθήσουμε ένα affiliate program μέσω ενός newsletter.

Ένα newsletter αποτελεί μέρος μιας ιστοσελίδας. Για να έχετε ένα newsletter θα πρέπει να έχετε website και είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσετε επαφή με τους επισκέπτες σας. Αν η ιστοσελίδα σας είναι ένα blog, τότε μπορείτε να κρατήσετε επαφή και με το RSS Feed. Τα newsletters χρησιμοποιούνται για να συλλέγουν τα emails των επισκεπτών. Μπορείτε να δείτε το δικό μου RSS Feed στα δεξιά της οθόνης σας. Ζητάω το email σας, για να σας στέλνω τα άρθρα μου απευθείας στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να έχω τακτική επικοινωνία με τους επισκέπτες, να μοιράζομαι μαζί τους τα τελευταία νέα του blog μου και αν το κρίνω σκόπιμο, να προωθήσω κάποιο affiliate πρόγραμμα που πιστεύω ότι σας είναι χρήσιμο.




Ο κυριότερος λόγος για την ύπαρξη ενός newsletter είναι το χτίσιμο των σχέσεων και της εμπιστοσύνης και όχι για την προώθηση προϊόντων. Θα πρέπει πιο απλά να χρησιμοποιείται για να μεταφέρετε πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες σας. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να σας γνωρίζουν, να σας εμπιστεύονται και να συνδέονται μαζί σας. Είναι πολύ πιθανότερο να ανταποκριθούν και να αγοράσουν ένα affiliate program, όταν τους το προτείνει κάποιος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, από όταν τους το προτείνει κάποιος που δεν γνωρίζουν. Αν αρχίσετε να τους βομβαρδίζετε με affiliate programs, σας εγγυώμαι πως δεν θα τους έχετε για πολύ καιρό στην λίστα σας. Στρέψτε την προσοχή σας στο πως θα κάνετε την ζωή τους πιο εύκολη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

Ας υποθέσουμε πως έχετε δημιουργήσει από το newsletter μία λίστα με 1000 emails. Μπορεί το νούμερο να σας φαίνεται μεγάλο, όμως για το παράδειγμα είναι μια χαρά. Ας υποθέσουμε τώρα πως έχετε βρει ένα εξαιρετικό affiliate program το οποίο θέλετε να προωθήσετε μέσω του newsletter. Στέλνετε ένα email στους 1000 συνδρομητές σας, με το οποίο περιγράφετε το προϊόν ή την υπηρεσία, εξηγείτε πως ακριβώς θα λύσει το πρόβλημά τους κλπ. Αν κάνετε καλή δουλειά με τον τίτλο του email που θα στείλετε, κατά κανόνα το 60% θα το διαβάσει. Αυτό σημαίνει πως 600 θα το διαβάζουν, εκ των οποίων το 50% περίπου θα κάνει click στο affiliate link σας. Αυτό σημαίνει πως 300 επισκέπτες θα επισκεφτούν την σελίδα πώλησης του προϊόντος. Με ένα ποσοστό επιτυχίας 4%, θα έχετε 12 πωλήσεις. Αν κερδίζετε 20 € από κάθε πώληση θα έχετε κερδίσει 280 € από ένα απλό email. Τα ποσοστά επιτυχίας επηρεάζονται από την ποιότητα του προιόντος, την σελίδα προώθησης του, την δική σας αξιοπιστία και τον τίτλο του email.

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που παρέχουν email marketing υπηρεσίες. Αυτή που ηγείται αυτή την στιγμή στο χώρο είναι η Aweber και ακολουθεί η constant contact. Είναι συνδρομητικά, με μηνιαία συνδρομή. Για τα blogs του blogger υπάρχει το Feed burner που παρέχεται δωρεάν από την google.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου