Πως να κερδίσω χρήματα με ένα direct link

Με τον όρο direct link εννοούμε μια ένα affiliate link που οδηγεί απευθείας σε μια σελίδα πώλησης, χωρίς την μεσολάβηση ενός website/blog πληροφοριακού περιεχομένου. Η προώθηση του μπορεί να γίνει μιας διαφημιστικής πλατφόρμας και όταν μιλάμε για διαφημιστική πλατφόρμα επιλέγουμε πάντα την Google Adwords. Η διαφήμιση δεν είναι δωρεάν, θα επενδύσετε χρήματα, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα κλικ που θα πάρει η διαφημιστική καμπάνια είναι πληρωμένα και πρέπει να αποκλείσετε τα άσχετα. Ο τίτλος της διαφήμισης και η περιγραφή της πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένα για να προσελκύσουν μόνο αυτούς που θέλετε. Το ίδιο και τα keywords (ειδικά αυτά). Μην χρησιμοποιήσετε γενικές έννοιες. Αν θέλετε να προωθήσετε για παράδειγμα, κάποιο προϊόν που βοηθάει την διακοπή του καπνίσματος, μην βάλετε σαν τίτλο το "κόψτε το κάπνισμα", γιατί υπάρχει κόσμος που ψάχνει να ενημερωθεί μόνο και δεν έχει σκοπό να αγοράσει τίποτα.




Επειδή στο direct link δεν υπάρχει ενδιάμεση σελίδα με πληροφοριακό υλικό, το conversion rate της διαφήμισης είναι πολύ χαμηλό. Και συνήθως σπάνια αγοράζει κάποιος αμέσως. Το πιο πιθανό είναι να να επιστρέψει μια-δυο μέρες μετά για να προβεί στην αγορά. Για να βρει όμως και πάλι την σελίδα θα πρέπει η διαφημιστική καμπάνια να συνεχίζεται. Προσέξτε λοιπόν, στην κατανομή των χρημάτων σας. Ο καλύτερος τρόπος για να επιμηκύνεται το χρονικό διάστημα είναι να χρησιμοποιήσετε πολύ εξειδικευμένα keywords, ώστε η διαφήμιση να μην εμφανίζεται συχνά. Ο άλλος τρόπος είναι να επενδύσετε περισσότερα χρήματα.

Απαιτείται δηλαδή πολλή δουλειά στην έρευνα για τα keywords. Υπάρχουν και λογισμικά που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την έρευνα. Το Google Cash Detective είναι ένα από αυτά και έχει μια εβδομάδα περίοδο δωρεάν δοκιμής. Είναι ότι πρέπει. Αν καταφέρεται και βγάλετε ένα κέρδος της τάξης των 50€ και άνω από ένα direct link, είστε μια χαρά. Πολλαπλασιάστε απλά τα direct links που τρέχετε στο Adwords και θα έχετε κάνει ένα ωραιότατο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου