Squeeze page

facebook squeeze page
Η squeeze page είναι ένα από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση ενός affiliate program, αλλά και για την δημιουργία μιας μεγάλης λίστας από emails, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μελλοντική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Η squeeze page είναι ένα website που αποτελείται από μία μόνο σελίδα. Σκοπός της είναι να προωθήσει ένα affiliate program και να συγκεντρώσει μία λίστα από emails. Μια τυπική squeeze page αποτελείται από μια επικεφαλίδα ένα κείμενο ελκυστικό, στο οποίο γίνεται επιγραμματική αναφορά του προϊόντος και ένα δεύτερο κείμενο από κάτω στο οποίο γίνεται η προτροπή στον αναγνώστη να αφήσει το e-mail του, για να του του αποσταλούν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν, μέσω e-mail.




Στις μέρες μας μια squeeze page είναι ακόμα πιο λιτή. Την θέση του κειμένου έχει πάρει το video, με αποτέλεσμα το μόνο που βλέπει κάποιος όταν επισκεφτεί μια squeeze page είναι το video και το πεδίο εισαγωγής του ονόματος και του email. Παρόλη την απλότητά τους, οι squeeze pages είναι τρομερά αποτελεσματικές και έχουν conversion rate 30% με 40%. Όπως καταλαβαίνετε, το μυστικό στην επιτυχία μιας squeeze page είναι το video. Το είδος του δεν έχει και τόσο σημασία. Μπορεί να είναι μια παρουσίαση σε PowerPoint, μπορεί να είναι μια φυσική μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, μπορεί να είναι παρουσίαση με web cam ή οτιδήποτε άλλο.

Ας υποθέσουμε πως θέλετε να προωθήσετε ένα affiliate program. Δημιουργείτε για αυτό τον λόγο μια σελίδα, η οποία θα μεταφέρει στον επισκέπτη κάποιες πληροφορίες για το προϊόν, ζητώντας του να εισάγει το όνομά και το email του σε ένα πεδίο, αν θέλει να μάθει περισσότερα.
Στην συνέχεια ένας auto-responder αναλαμβάνει την αποστολή μιας σειράς από emails, τα οποία δίνουν περισσότερες πληροφορίες και περιέχουν φυσικά το affiliate link σας. Τα emails αυτά έχουν σκοπό να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του επισκέπτη, ώστε να μεταβεί στην σελίδα πώλησης του προϊόντος, με θετικά συναισθήματα ως προς να το αγοράσει. Auto-responder υπηρεσίες προσφέρουν η Aweber και η constant contact.

Ακόμα και αν το affiliate program δεν περπατήσει. θα έχετε φτιάξει μια μεγάλη λίστα με e-mails που θα σας χρειαστούν στο μέλλον για να προωθήσετε κάποιο άλλο προϊόν


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου